Nepredĺžil a čaká na novú výzvu

Nepredĺžil a čaká na novú výzvu

Defenzívny univerzál Jakub Grič už dlho v michalovskom klube nepobudne. Futbalista so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácií sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu a rád by si vyskúšal pôsobenia v inom klube.

Začala sa zimná príprava, ktorá je pre mnohých futbalistov najmenej obľúbenou časťou sezóny. Ako ju zvládate, patríte takisto k "frflošom"?
Tak, ako každý futbalista, aj ja mám najradšej ligové zápasy, ale všetci dobre vieme, že bez tvrdej práce a bez prípravy by sme tie zápasy nezvládali tak dobre. Či už by som zimnú prípravu mal rád, alebo nie, tak či tak ju musím absolvovať, a preto ju radšej mám rád.

Stretávame sa v posilňovni počas silového tréningu, vládzete po sviatkoch dvíhať kilá?
Cez sviatky som toho mal viac, ale aj napriek tomu som nezaháľal a trénoval som individuálne. Na prechodné obdobie sme dostali plány, v ktorých sme mali bežecké, ale aj silové tréningy, takže činky v posilňovni ma nijako neprekvapili.

Kto je vo fitku z Michalovčanov najviac doma?
Podľa mňa je to Matúš Kira, na ktorom to je aj vidieť, ale myslím si, že ani ja veľmi nezaostávam.

U vás zima nebola iba o sviatkoch, omnoho dôležitejší deň bol svadobný. Ako ste si ho užili?
Vianoce boli trochu rušnejšie ako obvykle, ale o to krajšia bola atmosféra na našej svadbe. Obaja máme väčšie rodiny, takže zábava bola vynikajúca a celý deň sme si od začiatku až do konca užili.

Spoluhráči sa ukázali ako dobrí tanečníci?
Prišli aj šiesti spoluhráči, ktorí sa dobre bavili a nevynechali žiadny tanec. Zistil som, že chlapci sú doma nielen na ihrisku, ale aj na tanečnom parkete.

Koľko je ženáčov v michalovskej kabíne? Nabrali ste v očiach spoluhráčov väčšiu vážnosť?
Nemyslím si, že sa v šatni niečo zmenilo. Po Stanovi Dankovi som pribudol ešte ja, takže v kabíne sme dvaja ženáči. Pevne verím, že časom aj ostatní budú mať to šťastie.

Poďme k futbalovým témam. Po skvelom jesennom finiši sa v kádri veľké zmeny neudiali. Vnímate to v klube ako pozitívum?
Samozrejme. Pre každý klub je veľkým plusom, ak sa káder mužstva obmieňa čo najmenej. Chlapci si na seba viac zvyknú, a tak môžeme podávať veľmi dobre výkony.

Vám osobne sa už v lete končí zmluva. Znamená to, že sa s michalovským prostredím rozlúčite?
Vyzerá to tak, že áno. Predčasne som rozhodnutý, že zmluvu nepredĺžim a počkám na novú ponuku z iného klubu. Bol by som rád, keby sa to podarilo v aktuálnom prestupovom období.

V klube je zvykom, že hráči, ktorí v zime kontrakt nepredĺžia, strávia jar na tribúne. Ste pripravený aj na túto nepríjemnú alternatívu, alebo ste o tom už s vedením klubu hovorili?
S vedením som to už konzultoval. Som rád, že som dostal možnosť predlžiť zmluvu. Aj napriek tomu, že zmluva sa mi končí až v lete, sme sa dohodli, že ak niečo príde, tak ma pustia už teraz. Za to som vedeniu klubu vďačný.

Okrem Michaloviec ste zatiaľ krátko pôsobili iba v Poľsku, láka vás vyskúšať opäť čosi nové?
Rád by som znova okúsil klub za hranicami Slovenska, ale ak ohlási záujem klub zo Slovenska a bude to pre môj futbalový rast prospešné, nemám dôvod brániť sa tomu.