V druhom zápase v Turecku prehra s Dánmi

V druhom zápase v Turecku prehra s Dánmi

Slovenská dvadsaťjednotka doplatila v súboji s dánskymi rovesníkmi na slabšiu prvú polhodinu.

Slovenskí reprezentanti do 21 rokov odohrali v nedeľu druhý, a zároveň záverečný, prípravný zápas počas tréningového kempu v Turecku. Po víťazstve 2:0 nad tureckým druholigistom Istanbulsporom podľahli rovesníkom z Dánska 1:3.

Hneď v 6. min sa menil stav duelu. Po súboji v strede poľa prišiel o loptu Gamboš, Dáni sa dostali do rýchleho protiútoku a Lindström strelou z hranice šestnástky otvoril skóre. V 10. min pohrozili Slováci, Vallo zo strany centroval, Ďuriš loptu predĺžil na Bernáta, ktorý hlavou tesne minul bránu. V 15. min opäť zaútočili Dáni, spoza veľkého vápna vystrelil nebezpečne, ale tesne vedľa, Riise. V 22. min prečítal Holse rozohrávku brankára Száraza, získal loptu a poslal ju do siete. V 25. min poslal Vallo center zo strany pod seba, našiel Ďuriša, jeho strelu tečovali Dáni na roh. V 26. min zahral Bernát štandardnú situáciu, prihrávkou našiel na hranici šestnástky Kopasa, jeho pokus smeroval nad bránu. V 29. min zakombinovali dánski futbalisti, postupne sa dostali až pred bránu Slovákov, ich zakončenie vyrazil Száraz pred seba a loptu odkopol do bezpečia Sluka. V 30. min bolo už 0:3, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil Okkels. V 38. min vytiahol skvelý zákrok Száraz, ktorý vyrazil na roh loptu padajúcu pod brvno. V 45. min predviedol slovenský brankár ďalší dobrý zákrok, strelu Riiseho zblízka vyrazil na roh.

Do druhého polčasu urobil tréner Kentoš sedem zmien v zostave. V 68. min sa k odrazenej lopte po rohu dostal Brenkus, vystrelil z väčšej vzdialenosti, brankár Vindhal Jensen loptu vyrazil pred seba a Kovaľ z dorážky nastrelil žrď. V 69. min opäť vyskúšal brankára Brenkus, Vindhal Jensen si s jeho pokusom poradil. V 74. min sa na strane individuálne uvoľnil Švec, spätnou prihrávkou na hranicu penaltového bodu našiel Baumgartnera, ktorý strelou z prvej znížil na 1:3. V 77. min sa k strele spoza šestnástky dostal Brenkus, loptu skryl v rukaviciach dánsky brankár. V 80. min prerušil rozhodca Akdag hru pre technický problém s osvetlením. Po dvoch minútach sa pokračovalo v hre, ale skóre sa už nezmenilo.

  

Dánsko "21" - Slovensko "21" 3:1 (3:0)

Góly: 6. Lindström, 22. Holse, 30. Okkels – 74. Baumgartner

Slovensko: Száraz (61. Krajčírik) – Vallo (46. Šulek), Kopas (46. Vojtko), Mesík (61. Holub), Sluka (46. Mojžíš) – Špyrka (61. Baumgartner), Gamboš (46. Kadák), Bernát (46. Brenkus) – Ďuriš (61. Kovaľ), Fábry (46. Almási), Kolesár (46. Švec)

     

Jaroslav Kentoš, tréner Slovenska: „Z nášho pohľadu to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. S naším výkonom v prvom dejstve som nebol spokojný. Ovplyvnili ho dve hrubé chyby, ktorými sme Dánov pustili do vedenia. Ani po dvoch inkasovaných góloch to nebolo v poriadku. Pred druhým polčasom sme prestriedali, do hry sme poslali čerstvých hráčov, zlepšila sa oganizácia hry, náš výkon bol lepší a dokázali sme dať aj gól. Zápas bol pre nás poučný, úvod nebol dobrý. Chlapci musia byť zodpovednejší, lebo sme spravili naozaj ľahké chyby. Šancu dostali všetci nominovaní hráči."

Adam Brenkus, stredopoliar Slovenska: „Dánov sme prebrali pred zápasom na videu, vedeli sme, že budú silní na lopte. Napriek tomu, že sme niekedy na nich dobre tlačili, dokázali sa z toho dostať. Dlho držali loptu na kopačkách, my sme museli behať bez nej, čo bolo náročné. Myslím si, že v niektorých úsekoch hry sme sa im dokázali vyrovnať. Keď som šiel na ihrisko, bol stav 0:3, neprichádzalo sa ľahko. My, striedajúci hráči, sme si povedali, že dáme do toho všetko. Nechceli sme urobiť ďalšie chyby, snažili sme sa skorigovať stav. Bol to veľmi dobrý zraz, spoznali sme sa s novým trénerom. Neboli to ľahké dni, mali sme veľa tréningov, takže sa do klubov vrátime dobre pripravení.“