V Trnave dve akvizície do útoku aj Švéd Vukojevič

V Trnave dve akvizície do útoku aj Švéd Vukojevič

Prvý tohtoročný tréning Spartaka absolvovali aj noví hráči Petar Orlandič a Štefan Molnár, Trnavčania získali aj stredopoliara Dijana Vukojeviča.

S cieľom udržať postavenie v prvej šestke Fortuna ligy vstúpili v utorok do zimnej prípravy futbalisti Spartaka Trnava. Tréner Ricardo Cheu mal na prvom tréningu k dispozícii aj útočníka Petara Orlandiča z Čiernej Hory. Novou tvárou v spartakovskej kabíne je aj Štefan Molnár, ktorý hrával 4. ligu za Vlčany a napriek rozdielu niekoľkých úrovní presvedčil počas decembrovej dvojtýždňovej skúšky trénerov aj vedenie klubu a dostal profesionálnu zmluvu.

Spartak získal aj švédskeho stredopoliara Dijana Vukojeviča. Dvadsaťštyriročný hráč prichádza z druholigového švédskeho tímu Norrby IF. "Je to veľmi zaujímavý typ ofenzívneho hráča s veľkým potenciálom na zlepšovanie sa. Sme veľmi radi, že sa nám ho po dlhšom skautingu podarilo dotiahnuť. Je využiteľný vo viacerých útočných pozíciách a očakávame od neho podiel na zvyšovaní našich ofenzívnych štatistík," povedal pre oficiálnu stránku klubu športový riaditeľ Andrej Kostolanský.

Na prvom tréningu absentovali stopér Ivan Mesík a stredopoliar Martin Gamboš, ktorí sú s reprezentáciou do 21 rokov na sústredení v Turecku. V mužstve po jeseni, po ktorej sú andeli v tabuľke na 6. pozícii, skončili Bosniak Emir Halilovič, Brazílčan Lucas Lovat, Srb Marko Marinkovič i Rakúšan Kubilay Yilmaz, na hosťovanie do FK Pohronie odišiel Kristián Mihálek. Na testy dostal pozvánku Yan Michael Yao z Pobrežia Slonoviny.

Zimná príprava prináša veľa práce na fyzičke, hráči sa však prvého ostrého tréningu neobávali. "Nie je sa čoho, už sme zabehnutí, keďže sme mali individuálne tréningové plány. Všetci sme pripravení na tvrdú robotu, ktorá nás čaká. Jeseň z mojej strany nebola úplne v poriadku, keďže noha po zranení nebola taká silná, aby som bol stopercentný. Nabral som však svalovú hmotu a cítim sa lepšie," povedal kapitán Erik Grendel. "Príprava nebude dlhá. Za mesiac aj niečo je prvý ligový zápas. Ideme do Turecka, takže podmienky budú lepšie, ako keby sa trénovalo len v domácom prostredí. Pre celú šatňu aj celý Spartak je prioritou prvá šestka. Nebude to ľahké, hneď na úvod nás čaká veľké derby, ktoré musíme zvládnuť. A potom aj ostatné tri zápasy do konca základnej časti," dodal obranca Matúš Turňa.

Spartak vstúpil do zimnej prípravy s dvojicou nových hráčov. Urasteného 29-ročného Orlandiča si vyhliadol tréner Cheu, naposledy hral v thajskej lige, no skúsenosti má aj zo Srbska, Portugalska, Číny, Malty či Izraela. "Na Slovensku som nikdy predtým nebol, ale o Spartaku viem, že je to veľký klub a som veľmi spokojný, že tu môžem hrávať. Mojou úlohou je strieľať góly a budem sa snažiť urobiť všetko, aby som naplnil očakávania a čo najviac pomohol tímu. Verím, že spolu budeme silnejší," povedal pre klubový web Orlandič. "Patrí do skupiny skúsenejších útočníkov inej typológie akou aktuálne disponujeme. Pre administratívnu chybu mu nevyšlo jeho posledné pôsobisko a aj preto nás na neho upozornil tréner Cheu, ktorý ho chcel vo svojom tíme. Spravili sme pre transfer maximum a dnes je Petar naším hráčom. Veríme, že svoje kvality ukáže na ihrisku,“ vyhlásil Andrej Kostolanský.

Trnavčania odohrajú v príprave šesť zápasov. Začnú proti českým prvoligistom Zlínu a Olomoucu, hrať sa bude v oboch prípadoch v Senci. Potom mužstvo odletí na herné sústredenie do Turecka. V Beleku si zahrá proti rumunskému FC Botosani, ukrajinskému Olimpiku Doneck aj ruskému FC Soči. Generálkou na prvý jarný duel Fortuna ligy, derby so Slovanom, bude konfrontácia s Baníkom Ostrava.

    

Program prípravných zápasov Spartaka Trnava:

11. januára o 12.00: Spartak - Tescoma Zlín (Senec)
18. januára o 12.00: Spartak - Sigma Olomouc (Senec)
22. januára: Spartak - FC Botosani
26. januára: Spartak - Olimpik Doneck
1. februára: Spartak - FC Soči
8. februára: Spartak - Baník Ostrava