Osem odchodov vykompenzujú najmä domáci hráči, ale prídu aj Afričania

Osem odchodov vykompenzujú najmä domáci hráči, ale prídu aj Afričania

Pohronie sa na boj o udržanie si fortunaligovej príslušnosti bude pripravovať najmä na Slovensku, za súpermi pocestuje aj do Česka.

Futbalisti FK Pohronie absolvujú zimnú prípravu v domácich podmienkach. V januári sa nováčik Fortuna ligy predstaví aj v prípravných dueloch v rámci zimnej Tipsport ligy proti súperom z Česka. Pohroniu patrí v tabuľke po jeseni posledné dvanáste miesto. Z tímu trénera Mikuláša Radványiho odchádzajú Mateusz Zachara, David Hrnčár a na hosťovanie aj David Kondrlík. Ján Sojka ukončil aktívnu činnosť, Lukášovi Tesákovi sa skončila zmluva, no mohol by pokračovať ďalej v realizačnom tíme. Skončilo sa hosťovanie brankára Martina Vantrubu zo Slavie Praha. "Nepočítame ďalej s Michalom Klecom, Jakubom Sedláčkom a Marekom Bartošom. S ďalšími dvomi hráčmi ešte rokujeme o zotrvaní v našom klube," povedal pre klubový web športový riaditeľ Miroslav Filipko.

Pohronie po odchode ôsmich hráčov bude musieť siahnuť po nových. "Prídu aj africkí hráči, čo je v štádiu rokovania. Ostatné posily budú zo Slovenska, prípadne Čiech, aby sme sa v jarnej časti vedeli spoľahnúť na overených hráčov, ktorých poznáme a vedia nám okamžite pomôcť. Samozrejme, hráči na skúšky budú aj z iných krajín, ale o ich pôsobení v klube rozhodneme na základe ich kvality. V prvom rade sa však chceme sústrediť na domácich hráčov, čo je aj filozofia klubu – opierať sa o slovenských hráčov. Sme slovenský klub a týmto smerom pôjdeme ďalej. Bolo to vidieť v posledných dvoch zápasoch, keď nastúpila čisto slovenská základná zostava. Takto sa chceme prezentovať na slovenskej futbalovej scéne," dodal Filipko.

Okrem zimnej súťaže sa Pohronie v príprave stretne aj s Popradom, Jihlavou, Dubnicou a generálku na Fortuna ligu absolvuje 8. februára proti Podbrezovej.

   

Program prípravných zápasov Pohronia:

10. januára o 13.00: MFK Karviná - FK Pohronie (v Ostrave)
18. januára o 13.00: Baník Ostrava - FK Pohronie
21. januára o 10.30: FK Prostějov - FK Pohronie (v Ostrave)
25. januára o 11.00: FK Poprad - FK Pohronie
29. januára o 13.00: Vysočina Jihlava - FK Pohronie
1. februára o 11.00: MFK Dubnica - FK Pohronie
8. februára o 11.00: FK Pohronie - Železiarne Podbrezová (ihrisko Skalica)