Oddych v Mexiku

Oddych v Mexiku

Majú za sebou výborný rok, ktorí okorenili ziskom titulu a náročnou jeseňou spojenou s Európskou ligou. Futbalisti Slovana Bratislava odohrali v priebehu jesene toľko zápasov ako mnohé tímy absolvujú za celú sezónu. Nečudo, že hráči si potrebovali v zime užiť dovolenky.

Brankár Dominik Greif sa za oddychom vybral do Mexika. „Veľmi som sa už na to tešil. Skutočne som potreboval odpočinok, najmä po psychickej stránke. Hrať každý tretí, prípadne štvrtý deň, bolo veľmi náročné. Stále sme boli pod tlakom očakávaní. Niečo podobné som zažil prvýkrát v kariére a priznávam, bolo toho na mňa dosť. Dovolenku som doslova potreboval,“ povedal 22-ročný odchovanec belasých.

Futbalisti nemajú v priebehu sezóny veľa času na oddych, a tak často vycestujú do zahraničia práve počas zimy. Prečo si Dominik Greif s priateľkou Natáliou vybrali Mexiko? „Nemali sme nič špeciálne vytypované. Siahli sme po tom, čo bolo k dispozícii. Dovolenku sme riešili až pár dní pred odletom. V tomto ročnom období sú veľmi žiadané. Chceli sme ísť niekam do tejto oblasti, a to pre príjemné počasie.“

Brankár Slovana nebol na Slovensku ani počas najväčšieho sviatku roka. „Boli to samozrejme podstatne teplejšie Vianoce, i keď ani na Slovensku nebola nejaká veľká zima. Obišla nás síce vianočná atmosféra, keďže sme nevideli v televízii žiadnu z rozprávok, no určite neľutujeme. Bývali sme v krásne vyzdobenom hoteli a mali sme aj vianočnú večeru. Akurát to nebol kapor so šalátom,“ poznamenal Dominik Greif.

Hlavou motiváciou reprezentačného brankára bol odopočinok, ale v Mexiku stihol aj dva poznávacie zájazdy. Nebolo to len o vylihovaní. „Navštívili sme mayské pyramídy a obydlia, v ktorých žijú potomkovia Mayov. Videli sme zatopené jaskyne, v ktorých sme si mohli aj zaplávať. Boli sme v zoologickej záhrade, kde mali zvieratá obrovské výbehy. Bolo to veľmi zaujímavé.“

     

NAJVYŠŠIE CIELE

Hoci sa v súvislosti s Dominikom Greifom stále skloňuje záujem zo zahraničia, mladý brankár belasých zatiaľ nemá konkrétnu ponuku a pomaly už začína myslieť na jarnú časť Fortuna ligy. „Slovan má vždy najvyššie ambície. Chceme získať titul a vyhrať pohár. Máme na to kvalitu. Obe súťaže máme dobre rozohrané, hoci sme na jeseň hrali Európsku ligu. Osobne chcem zostať zdravý, odohrať čo najviac zápasov a stále sa zlepšovať,“ preladil na futbalovú tému Dominik Greif.