Pripravení na úvodný januárový tréning

Pripravení na úvodný januárový tréning

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpia do jarnej časti akoby s dvoma novými posilami.

Tréner Ján Kozák ml. nemohol počas väčšiny jesene počítať s dvojicou ofenzívnych univerzálov – Davidom Strelcom a Aleksandrom Čavričom. Zdá sa, že na februárové derby na ihrisku Spartaka Trnava, ktorým belasí otvoria súťažný rok, by už mohli byť k dispozícii.

  

TRÉNINGY AJ CEZ SVIATKY

Osemnásťročný útočník David Strelec utrpel zlomeninu holennej kosti v zápase kvalifikácie majstrovstiev Európy do 21 rokov proti Francúzsku. Neklesal na duchu a okamžite začal s prípravou na návrat. „Cítim sa veľmi dobre. Od pondelka už zľahka behám okolo ihriska a som šťastný, že sa môžem venovať futbalovým veciam. Viem, pokiaľ môžem ísť a nechcem to prehnať a urýchliť rekonvalescenciu,“ povedal odchovanec úradujúceho majstra Slovenska a ďalej pokračoval: „Už som si aj vyskúšal niekoľko ľahších cvičení s loptou a bol to skvelý pocit. Ešte nemôžem šprintovať, no postupom času všetko príde. Ak to takto pôjde ďalej, na začiatku zimnej prípravy by som mohol naplno trénovať. Veľmi sa teším na sústredenie v Turecku.“

Hoci sú Vianoce spojené najmä s oddychom, David Strelec túži po rýchlom návrate. Tvrdo pracovať bude aj počas sviatkov. „V podstate nemám dovolenku. Budem trénovať šesť dní z týždňa, niekedy aj dvojfázovo. Mám individuálny plán. Na futbal by som myslel aj cez Vianoce, takže mi to vôbec neprekáža,“ poznamenal jeden z najtalentovanejších slovenských futbalistov súčasnosti.

   

NECH SÚ PROBLÉMY MINULOSŤOU

Aleksandar Čavrič mal výbornú jarnú časť sezóny 2018/19. Dostal sa aj do elitnej jedenástky Fortuna ligy. Na jeseň však zasiahol iba do dvanástich duelov, trápilo ho viacero zdravotných problémov. Všetko sa začalo v domácom zápase play-off Európskej ligy s PAOK-om Solún. „Kopol ma brankár súpera a následne som v plnej rýchlosti celou váhou padol na ihrisko,“ povedal bývalý reprezentant Srbska v kategórii do 21 rokov, ktorý sa potom dostal na ihrisko v pohárovom zápase s Oravskou Porubou a tiež v dueli Európskej ligy s Wolverhamptonom. V obidvoch prípadoch ako striedajúci hráč. Odvtedy už nenastúpil. „Veľmi som chcel chalanom pomôcť, preto som sa snažil o čo najrýchlejší návrat. Žiaľ, pridali sa ďalšie zdravotné ťažkosti, ktoré ukončili moju jeseň. Robil som maximum, ale bolesť neprechádzala. Rozumnejšie bolo úplne sa vyliečiť a začať myslieť už na zimnú prípravu. Mrzí ma, že som nemohol mužstvu pomôcť.“

Podobne ako David Strelec, ani Aleksandar Čavrič nebude počas sviatkov zaháľať. „Odcestoval som domov do Srbska, kde absolvujem terapie a individuálne tréningy. Chcem sa dať dohromady, aby som bol na štarte prípravy stopercentný. Som rád, že aktuálne je mi podstatne lepšie v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami. Cítim, že všetko ide správnym smerom a verím, že na jar budem môcť naplno trénovať,“ vyhlásil 25-ročný rodák z Vukovaru.