Za menej ako sedem miliónov neodíde

Za menej ako sedem miliónov neodíde

Slovan registruje výrazný záujem o Andraža Šporara z viacerých elitných európskych súťaží.

Vedenie Slovana Bratislava potvrdilo, že o útočníka Andraža Šporara je zo strany európskych klubov veľký záujem. Úradujúci slovenský majster je ochotný slovinského kanoniera predať, ale len v prípade adekvátnej ponuky. Vedenie belasých okamžite po záverečnom jesennom zápase obdržalo viacero ponúk na Šporara. V médiách už odzneli informácie o záujme škótskeho šampióna Celticu Glasgow. "Je pravda, že Celtic nám adresoval konkrétnu ponuku a prejavil enormný záujem o Andraža Šporara. Nerokujeme však len so Celticom. S ponukami sa nám ozvali aj ďalšie silné kluby z krajín ako Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Portugalsko či Belgicko. Záujem je veľký a očakávame, že v priebehu prestupového obdobia bude ešte výraznejší," povedal pre web Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Médiami zarezonovala aj prestupová suma, ktorá má predstavovať 5,5 milióna eur. Podľa Ivana Kmotríka ml. nie je táto suma pre Slovan akceptovateľná. "Myslím si, že jeho cena je oveľa vyššia. Neviem si predstaviť, že by som Andraža predal za sumu nižšiu než 7-8 miliónov eur," zdôraznil.

Šporar obsadil s piatimi gólmi druhé miesto v poradí strelcov skupinovej fázy Európskej ligy. Viac gólov (6) ako on dal iba Kolumbijčan Alfredo Morelos v drese glasgowských Rangers. Slovan evidoval vysoké ponuky na prestup najlepšieho hráča Fortuna ligy 2018/19 už v letnom prestupovom období, teraz je záujem ešte vyšší. "Pokiaľ by sme v lete akceptovali jednu z ponúk, určite by to bol najväčší prestup zo Slovenska v histórii. Teraz nám zahraničné kluby adresujú ešte lukratívnejšie ponuky. K realizácii transferu pristúpime len v prípade takej ponuky, ktorá bude zodpovedať aktuálnej hodnote Andraža Šporara, pričom jeho hodnota sa počas uplynulých mesiacov ešte zvýšila. V tejto sezóne dal vo všetkých súťažiach 20 gólov a pripísal si 6 asistencií. Pre mužstvo je platný nielen gólmi, ale aj tým, že dokáže vpredu podržať loptu a vyhráva osobné súboje. Výkonmi v skupine Európskej ligy a piatimi presnými zásahmi dokázal, že je to hráč, ktorý spĺňa európske parametre. Ak v zime budeme súhlasiť s transferom, určite to bude najväčší prestup zo Slovenska," povedal generálny riaditeľ bratislavského klubu a vyjadril sa aj k možným odchodom ďalších hráčov: "Najbližšie obdobie bude veľmi náročné, no osobne sa naň teším. Kluby nám adresujú ponuky na našich kľúčových hráčov, a zároveň si pripravujeme alternatívy v prípade, že niekto z hráčov skutočne odíde. V tejto chvíli ešte nemôžeme nič potvrdiť, pretože neprijmeme akúkoľvek ponuku. Musí to byť ponuka, vďaka ktorej sa klub môže posunúť na vyššiu úroveň a musí zodpovedať cene hráča."