Nožničky, precízny lob aj nervy zo železa

Nožničky, precízny lob aj nervy zo železa

Rozhodnite, kto vyhrá poslednú anketu Gól mesiaca v tomto roku.

Posledná anketa Gól mesiaca v kalendárnom roku už tradične zahŕňa novembrové aj decembrové kolá Fortuna ligy, takže pri zostavovaní pätice finalistov bolo z čoho vyberať. Ponuka je tentoraz skutočne pestrá, viacerí strelci sa s futbalovou jeseňou lúčili tým najlepším zo svojho zakončovateľského arzenálu.

   

Milan Ristovski sa na jeseň postaral o viac ako polovicu (8 zo 14) gólov Nitry a viaceré z nich boli mimoriadne dôležité a pekné zároveň. Záver jesene vyšiel celému nitrianskemu mužstvu a mládežníckemu reprezentantovi Severného Macedónska sa navyše v pravý čas vrátila strelecká forma. Svojimi presnými zásahmi zariadil víťazstvá nad Trnavou i Sereďou a remízu s Trenčínom. Jeho gól zo stretnutia so Spartakom si vyslúžil aj nomináciu na titul Gól mesiaca. Veľkú zásluhu na ňom má aj Frederik Bilovský, ktorý Ristovskému poslal výbornú prihrávku a potom už len mohol sledovať, ako jeho spoluhráč roztancoval posledného brániaceho hráča a parádne trafil k žrdi.

Súboj dvoch klubov deliacich sa v tejto sezóne o žilinský štadión vyznel napokon jednoznačne v prospech Trenčína, ale dlho to tak nevyzeralo. Gólové vrece AS sa roztrhlo až 20 minút pred koncom, keď Trenčania využili jednu zo svojich najväčších zbraní – bleskový prechod do útoku. Po zisku lopty v strede ihriska trvalo len pár sekúnd, kým Gino van Kessel našiel v rohu šestnástky šprintujúceho Martina Šuleka. Dvadsaťjedenročný obranca si loptu výborne prebral pravačkou a ešte lepšie zakončil ľavačkou. Mimochodom, Martin Šulek dosiaľ skóroval vo Fortuna lige päťkrát, v zbierke však už má aj trofej za Gól mesiaca. Anketu vyhral v máji 2016.

Pred mesiacom vyhralo anketu zakončenie Andraža Šporara ponad hlavu a tentokrát budú určite horúcim kandidátom na triumf klasické nožničky Zsolta Kalmára. Kapitán DAC toho na jeseň, žiaľ, veľa neodohral vinou zdravotných problémov, ale keď na trávniku bol, vždy sa diali veľké veci. V zápase s Trenčínom dal víťazný gól Dunajskej Stredy, keď aj zásluhou jeho dôrazného napádania obrana hostí po štandardnej situácii nedostala loptu do bezpečia a následne maďarský reprezentant predviedol ešte aj pohotovú reakciu na odrazenú loptu a akrobatické schopnosti.

Trnavčania nastupovali na súboj s Pohroním s nožom na krku. Po prvom polčase to s nimi vyzeralo veľmi zle, keďže prehrávali 0:2, no po prestávke sa im podaril dokonalý obrat na 3:2. Zavŕšil ho v druhej minúte nadstaveného času Kubilay Yilmaz, ktorý zobral na seba zodpovednosť a z priameho kopu nedal šancu svojmu niekdajšiemu spoluhráčovi z majstrovského tímu Spartaka Martinovi Vantrubovi. Rakúšan s tureckými koreňmi si trinástym gólom vo Fortuna lige vypýtal druhú nomináciu do ankety, prinesie mu šťastie a premiérovú trofej?

Oba góly Michaloviec v stretnutí s Trnavou boli krásne, o hlasy fanúšikov sa napokon uchádza ten prvý, ktorý dal Pedrito Martinez. Odchovanec Villarrealu bol v správny čas na správnom mieste, keď brankár Spartaka vyboxoval loptu iba na hranicu pokutového územia priamo k nemu. Pedrito si vybral to najlepšie riešenie, jeho oblúčik zapadol do siete súpera na milimeter presne, takže aj obranca hostí na bránkovej čiare vyskakoval márne.

    

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna.

Anketa Gól mesiaca sa končí v stredu 18. decembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://www.fortunaliga.sk/gol-mesiaca!