Šláger jesene na Tehelnom poli, piati o tri miesta v hornej polovici

Šláger jesene na Tehelnom poli, piati o tri miesta v hornej polovici

Pozvánka na zápasy 18. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Trnava (sobota, 14.00)
Na tvárach michalovských fanúšikov sa ešte stále zračia úsmevy pri spomienke na posledný domáci zápas proti DAC. Zemplínčania zaznamenali historické víťazstvo 5:0, navyše s mimoriadne silným protivníkom a nadviazali naň ďalším triumfom 2:0 nad Sereďou v Myjave. Jozef Majoroš tak v pozícii hlavného trénera začal fantasticky, teraz sa jeho zverencom postaví do cesty Spartak. Keďže oba tímy delia iba štyri body, bude to jeden z kľúčových duelov v boji o hornú šestku tabuľky. Trnavčania v poslednom období striedajú výhry s prehrami, a hoci majú možno kvalitnejší káder ako Michalovce, v sobotu očakávame maximálne vyrovnaný zápas s otvoreným koncom. Až šesť z posledných siedmich vzájomných duelov vyhral domáci tím, ale práve Trnavčania boli tí, kto ovládol to jedno zvyšné stretnutie. V októbri 2017 triumfovali v Michalovciach 3:0.

Nitra - Trenčín (sobota, 14.00)
Domáci potrebujú body v záchranárskych prácach, hostia chcú hrať v skupine o titul. Rovnaký podtón má aj zápas v Žiari nad Hronom, no pod Zobor bude predsa len smerovať viac pohľadov. Ikona trenčianskeho klubu Peter Kleščík totiž po viac ako pätnástich rokoch odohrá posledný zápas v drese AS a nie je vylúčené, že rozlúčka to bude aj pre ďalšieho obrancu Lukáša Skovajsu, ktorý by si rád vyskúšal zahraničie. O to ťažšie to bude mať nitrianska ofenzíva na čele so strelcom Milanom Ristovskim, no jednoduché zápasy v najvyššej súťaži nie sú.

Pohronie - Sereď (sobota, 14.00)
Prvé víťazstvo na lavičke nováčika už má tréner Mikuláš Radványi za klobúkom, ale celkovo bolo pre Pohronie iba druhé v sezóne a stále je tak prikované na dne tabuľky. V sobotu však už môže dobehnúť Nitru, ak doma uspeje proti minulosezónnemu nováčikovi zo Serede. Zverenci Slavčeho Vojneského po troch prehrách a štyroch zápasoch bez streleného gólu takisto potrebujú bodovať, aby zopakovali lanský úspech a pozíciu v skupine o titul, a preto to bude obojstranne maximálne vypätý zápas.

Ružomberok - Zlaté Moravce (sobota, 14.00)
Liptáci nevyhrali doma od prvého kola, keď zdolali Nitru a čakanie na úspech pred vlastnými fanúšikmi sa predĺžilo už naozaj enormne. Ďalšia šanca prichádza v závere jesene a bude to priamy súboj o miestenku v hornej šestke. Štvrtý Ružomberok hrá proti šiestym Zlatým Moravciam, v tabuľke ich delia iba dva body. Najvyšší čas pre mužstvo Jána Haspru zabrať doma naplno, no ľahké to nebude, veď ViOn ešte v závere augusta zdolal sobotňajšieho súpera 4:2.

Slovan - Dunajská Streda (sobota, 15.30)
Šláger jesene v jej samom závere, súboj prvých dvoch tímov tabuľky, po ktorom môže byť celá jar o niečo dramatickejšia. To by však druhý DAC musel zvládnuť azda najťažší zápas vôbec a uspieť na trávniku majstra. Belasí vedú tabuľku našej ligy so sedembodovým náskokom a majú tiež famózne skóre 40:11. DAC ako jediný dokázal nad Slovanom v aktuálnej sezóne Fortuna ligy zvíťaziť a rád by to zopakoval aj na Tehelnom poli. Má síce personálne problémy najmä v defenzíve, Bratislavčania však zase zápasia s veľkou vyťaženosťou pri bojoch na troch frontoch.

Senica - Žilina (nedeľa, 15.00)
Nie práve ideálny záver jesene prežíva žilinský klub. Šošoni vypadli zo Slovnaft Cupu po prehre 0:2 na Tehelnom poli so Slovanom a vo Fortuna lige nevyhrali štyri zápasy v sérii. Napriek tomu však budú v Senici v pozícii favorita. Záhoráci ešte stále môžu reálne atakovať pozície v hornej šestke a neprehrali trikrát v rade, v Žiline však v ostatnom vzájomnom zápase dostali debakel 0:5.

   

Šláger kola: Slovan - Dunajská Streda
Obhajca titulu prehral zo sedemnástich jesenných duelov iba jediný, práve na pôde DAC hokejovo 2:5. Niet prečo väčšej motivácie na odvetu, zvlášť, ak by úspech dostal belasých už do výrazného trháku na čele tabuľky. Aj hráči Dunajskej Stredy si však uvedomujú dôležitosť tohto súboja. Bude obhajca titulu zimovať s pohodlným desaťbodovým vankúšom, alebo sa jeho náskok scvrkne iba na štyri body, prípadne zostane sedembodový? 

Otázka kola: Dočkajú sa fanúšikovia Pohronia?
Nováčik zatiaľ ako jediný nepotešil svojich priaznivcov víťazstvom na svojom štadióne. Oba doterajšie plné bodové zásahy dosiahol na ihriskách súperov. Povzbudení cenným triumfom nad Trenčínom si zverenci Mikuláša Radványiho brúsia zuby na Sereď, ktorú záver jesene zastihol v útlme. Bude z toho predčasný vianočný darček pre verných fanúšikov Pohronia?

Očakávanie kola: Poskočia Michalovce do hornej šestky?
Pri súčasnej forme Zemplínčanov nie je vylúčené, že zdolajú aj Trnavu. V Michalovciach to už druhý rok po sebe môže byť zázrak na počkanie a zo zdevastovaného tímu sa stane účastník hornej šestky. Východniari majú všetko vo vlastných rukách.