Po facke cenné víťazstvo

Po facke cenné víťazstvo

Vzájomný zápas Dunajskej Stredy a Nitry sa štvrtýkrát v rade skončil víťazstvom DAC o gól, Nitrania tak prvýkrát pod vedením trénera Geriho nebodovali.

Futbalisti Dunajskej Stredy majú za sebou náročný týždeň. Po prehre 0:5 v Michalovciach sa zahryzli v tréningovom procese a odmenou im je víťazstvo 1:0 nad Nitrou. O triumfe DAC rozhodol v druhom polčase strelou k vzdialenejšej žrdi Marko Divkovič. „Som veľmi, veľmi šťastný, že som skóroval. Ešte väčšiu radosť mám z toho, že sme vyhrali. Máme za sebou nesmierne ťažký týždeň, keďže v poslednom zápase v Michalovciach sme dostali facku. Som hrdý na mužstvo, myslím si, že sme predviedli naozaj dobrý futbal. Môžeme však hrať ešte lepšie. Teraz budeme svedomito trénovať, aby sme dosiahli dobrý výsledok aj na Slovane,“ povedal chorvátsky útočník.

Nitra v prvom polčase veľmi dobre bránila a po úniku Nikolu Gatariča mohla aj skórovať. Po zmene strán však Dunajskostredčania zrýchlili hru, vypracovali si niekoľko šancí vrátane penalty, ktorú Ericovi Davisovi chytil brankár Dávid Šipoš. Napokon sa domácim predsa len podarilo uspieť. „Bolo to veľmi náročné, keďže Nitrania stáli veľmi hlboko a nebolo jednoduché prepasírovať loptu za ich obranu. V druhom polčase sme si však vypracovali šance a napokon sme to zvládli,“ poznamenal Marko Divkovič.

Dobrý výkon v drese Dunajskej Stredy podal stredopoliar Andrej Fábry, ktorý sa dostal do dvoch streleckých príležitostí proti svojmu bývalému klubu. „Dosiahli sme dôležité víťazstvo a tri body sú doma. Bol to pre mňa špeciálny zápas a takto to budem cítiť asi vždy, keďže Nitra je môj materský klub. Škoda, že sme nedali gól v prvom polčase. Možno by hostia viac otvorili hru a pridali by sme ďalšie presné zásahy. Podstatné je, že sme vyhrali,“ myslí si Andrej Fábry.

Mužstvo DAC malo ťažký týždeň nielen pre zápas v Michalovciach. Veľký ohlas vyvolalo aj nečakané vyradenie zastupujúceho kapitána Kristiána Koštrnu z kádra a deň pred zápasom sa na tréningu zranil stopér Dominik Kružliak, ktorého seklo v krížoch a nepomohli mu ani infúzie. „Bola to pre nás ďalšia rana po náročnom týždni. Som rád, že sme to zvládli,“ vydýchol si Matej Oravec, ktorý sa z pozície defenzívneho stredopoliara posunul na stopérsky post, kde zacelil dieru po Kružliakovi. „Bol som nachystaný na všetky alternatívy. Pred zápasom nám tréner ukazoval video a sústredil som sa na prípravu z pozície defenzívneho stredopoliara aj stopéra. Keď som sa dozvedel, že nastúpim v obrane, nastavil som sa na to v hlave. Nebol to pre mňa žiadny problém.“

    

NIKDY NECHCE INKASOVAŤ

Odkedy sa na post hlavného trénera posunul Gergely Geri, Nitre sa začalo dariť. Pred duelom v Dunajskej Strede dvakrát vyhrala a raz remizovala, pričom si zakaždým udržala čisté konto. Nitrania siahali na pozitívny výsledok aj na Žitnom ostrove. „Mrzí nás to. Neboli sme ďaleko od toho, aby sme si udržali opäť čisté konto. Mali sme aj čistú šancu. Keby sme jú premenili, mohlo sa to vyvíjať inak. Škoda, že sme inkasovali zo situácie, keď sme stratili čistú loptu. Napriek tomu verím, že sme na dobrej ceste a že naše výkony budú rásť,“ povedal brankár Dávid Šípoš. Svoj tím podržal pri viacerých šanciach DAC a výborný výkon korunoval chytenou penaltou. „Snažím sa v každom zápase robiť, čo sa dá. Nikdy nechcem dostať gól. V posledných troch kolách sa to s pomocou obetavosti spoluhráčov podarilo. Teraz nie, inkasovali sme a moje zákroky nič neriešili,“ dodal slovenský reprezentant do 21 rokov, ktorý v Dunajskej Strede inkasoval prvýkrát po 374 minútach. O jednu minútu tak prekonal doterajšie maximum tejto fortunaligovej sezóny, ktoré držal Dominik Greif zo Slovana.