Žilina vyzve jesenného majstra, šesťbodové duely v piatok aj v sobotu

Žilina vyzve jesenného majstra, šesťbodové duely v piatok aj v sobotu

Pozvánka na zápasy 17. kola Fortuna ligy.

Trnava – Ružomberok (piatok, 18.00)
Keďže na Štadióne Antona Malatinského pokladajú nový trávnik, Trnavčania privítajú Ružomberok v Myjave. Prídu tak o domáce prostredie, čo určite nie je nič príjemné v zápase proti mužstvu, ktoré vyhralo na ihriskách súperov už päťkrát v sérii. Liptáci chcú ukončiť jeseň na štvrtom mieste a nebyť domácej remízy so Senicou počas minulého víkendu, mohli túžiť ešte o priečke navyše. Trnava bojuje o hornú šestku, do rozdelenia súťaže zostáva už len šesť kôl a aktuálne je pod čiarou o skóre za Trenčínom.

Dunajská Streda – Nitra (sobota, 13.30)
Sobotňajší fortunaligový program otvoria v Dunajskej Strede, DAC v úlohe veľkého favorita privíta Nitru. Mužstvo vicemajstra je po debakli 0:5 v Michalovciach už bez Kristiána Koštrnu, ktorý pri zranení Zsolta Kalmára alternoval na poste kapitána, a tak musí tréner Peter Hyballa hľadaťiné riešenie na poste pravého obrancu. Nitra je naďalej predposledná, no premožiteľa nenašla už trikrát po sebe a v závere jesene určite cíti dobrú formu. Posledné tri vzájomné duely vyhral DAC o gól, bude to tesné aj tentokrát?

Sereď – Michalovce (sobota, 14.00)
Dva zápasy sa odohrajú za dva dni na myjavskom štadióne, práve tam totiž po Trnave privíta svojho súpera už tradične Sereď. Domáci stále živia sen o hornej šestke, no nastúpia proti súperovi, ktorý pred týždňom šokoval futbalové Slovensko výhrou 5:0 nad DAC. Seredčania si však nemôžu vyberať, ak chcú hrať po boku najlepších, súperov rovnakého rangu musia zdolávať. V Myjave to teda bude zápas pravdy.

Trenčín – Pohronie (sobota, 14.00)
Ťažký sled stretnutí s Ružomberkom, Žilinou, DAC a Trnavou Trenčania zvládli a pripísali si sedem bodov, na žilinskom štadióne v dueli s Pohroním mieria za ďalšími tromi. Iný cieľ proti poslednému tímu tabuľky ani nemôžu mať, keďže stále nebezpečne balansujú na hrane hornej šestky. Nováčik cez víkend remizoval so Zlatými Moravcami, bod sa však v tíme Pohronia všetkým málil.

Zlaté Moravce – Senica (sobota, 14.00)
ViOn nevyhral už tri zápasy v sérii a trošku stráca to, čo si v úvode jesene tvrdo vydrel. Doma proti Senici už Zlatomoravčania určite potrebujú uspieť, pred koncom jesene ide do tuhého, a hoci sú stále na piatom mieste, majú iba minimálny štvorbodový náskok pred desiatymi Michalovcami. Senica je takisto naskladaná medzi mužstvami v tomto rozpätí, a tak to bude pri Žitave pravý šesťbodový duel.

Žilina – Slovan (nedeľa. 15.00)
Skutočný šláger kola, tretí hrá s prvým a ak ešte chce snívať neľahký sen o dráme na čele tabuľky, musí ho zdolať. Slovan však akoby hral inú ligu, takmer s každým súperom si poradí a oveľa náročnejšie skúšky prežíva až v Európskej lige. Tam však zo skupiny ďalej nepostúpil, čo dáva trénerovi Kozákovi možnosť nasadiť aj do fortunaligových duelov najlepších hráčov. Žilinčania strácajú bod na druhú Dunajskú Stredu a určite by ju do konca jesene ešte radi preskočili.

   

Šláger kola: Žilina – Slovan
Pod Dubňom sa tešíme na futbalovú parádu, na oboch stranách uvídíme reprezentantov rôznych krajín a v podstate to najlepšie, čo doma máme. Viac dodávať netreba. Zaujímavé je, že títo súperi sa opäť stretnú aj v stredu v Bratislave v zápase Slovenského pohára.

Otázka kola: Nadviažu Michalovce na kanonádu?
Päť gólov v prvom polčase do siete DAC je skvelou vizitkou, na futbalistov zo Zemplína sa po tejto kanonáde budú upierať zraky všetkých fanúšikov Fortuna ligy o to ostrejšie. Bol to len náhodný výstrel, alebo ešte tvrdo zabojujú o hornú šestku? Ak áno, potrebujú zdolať Sereď a hneď ju aj v tabuľke preskočiť.

Očakávanie kola: Šieste ružomberské víťazstvo vonku
Po piatich triumfoch u súperov v sérii cítia určite zvýšenú pozornosť aj Liptáci. Hoci hrajú proti silnej Trnave, nenastúpia na jej štadióne, čo by im mohlo vliať krv do žíl.