Slovan chce zabojovať o postup, prípadne o tretie miesto

Slovan chce zabojovať o postup, prípadne o tretie miesto

Ján Kozák musí pred zápasom na trávniku Besiktasu riešiť najmä obsadenie postu pravého obrancu.

Tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml., musí pred štvrtkovým zápasom Európskej ligy na ihrisku Besiktasu vyriešiť jeden otáznik v obrane. S výpravou totiž na predposledný zápas K-skupiny neodcestoval Jurij Medveděv, ktorý na poste pravého obrancu nastupoval pravidelne. Českého legionára v sobotňajšom zápase Fortuna ligy so Sereďou (2:0) nahradil Lukáš Pauschek, ktorý však nefiguruje na súpiske Slovana pre Európsku ligu. Rovnako ako ďalšia alternatíva na tomto poste Mitch Apau. "Mám pripravené nejaké možnosti a verím, že sa rozhodneme správne. Nechajte sa prekvapiť," povedal tréner Slovana na stredajšej tlačovej konferencii. Ján Kozák však pred odletom do Istanbulu mal aj dobré správy. S mužstvom trénovali Dominik Greif, Moha, Kenan Bajrič a Aleksandar Čavrič, ktorí mali prednedávnom zdravotné problémy. "Zdravotne sú v poriadku a všetci sú pripravení nastúpiť," prezradil kouč belasých.

Hráči Slovana si v stredu večer miestneho času otestovali štadión Besiktasu, obranca Myenty Abena pred tréningom povedal: "Besiktas má veľmi dobrý tím, a navyše mu domáci fanúšikovia vytvoria fantastickú atmosféru. Bude to tu veľmi hlučné, ale niečo podobné sme zažili v Solúne proti PAOK. Takže si myslím, že sme na to pripravení"

Slovan má pred zápasom šancu postúpiť z K-skupiny do ďalšej fázy. Musí však zvíťaziť a zároveň potrebuje, aby sa paralelne hraný zápas Bragy s Wolverhamptonom neskončil remízou. Tréner nášho majstra sa však sústredí len na zápas svojich zverencov a po výsledku z Portugalska nebude pátrať. "Nechcem to vôbec riešiť. My musíme hrať čo vieme, každý bod v tejto súťaži je výborný. Z hľadiska rozostavenia a spôsobu hry uvidíme, čo prinesie priebeh zápasu. My hráme o postup a ak by to nevyšlo, tak aj o tretie miesto v skupine. Uvidíme, ako sa to napokon vyvinie." Besiktas by mohol dať v zápase podľa tureckých médií aj mladším hráčom, no jeho cieľom je naplno bodovať. V tureckej lige zvíťazil štyrikrát za sebou a v posledných šiestich zápasoch inkasoval len jeden gól. "Náš súper od zápasu v Bratislave zlepšil najmä organizáciu hry, takže v tomto smere to pre nás bude ťažšie," uzavrel Ján Kozák.