Šporar: Škoda, že konkurenti zaváhali

Šporar: Škoda, že konkurenti zaváhali

Andraž Šporar mal zápas so Sereďou sledovať z lavičky, napokon dvoma gólmi v priebehu piatich minút rozhodol o triumfe Slovana i o tom, že obhajca titulu pôjde do jari z prvého miesta.

Pôvodné plány boli iné, Andraž Šporar podľa nich na ihrisko nemal ísť. „Chceli sme ho nechať oddychovať úplne,“  priznal po stretnutí tréner Slovana Ján Kozák ml. Belasí sa však v koncovke nevedeli presadiť, a tak ich kouč v 65. minúte siahol práve po najlepšom kanonierovi našej ligy. V rozmedzí piatich minút slovinský útočník dvakrát skóroval a fanúšikovia oslavným spôsobom skandovali jeho meno. „Je to krásny pocit, keď fanúšikovia kričia vaše meno. Troška ma mrzí, že ich nebolo na tribúnach viac,“ povedal po stretnutí Andraž Šporar.

Slovan hral úplne inak, keď mal vpredu svojho najlepšieho zakončovateľa. Bez neho belasá ofenzíva nenachádzala recept na dobre pracujúcu defenzívu súpera, jeho príchod bol pre ďalšie dianie na trávniku kľúčový. „Musím dnes vyzdvihnúť výkon Serede, náš súper hral dobre. Snažil sa hrať futbal, hral ofenzívne, výborne bránil a mal obrovskú motiváciu zdolať Slovan na Tehelnom poli. Futbal nie je jednoduchý, dlho sa nám nedarilo dať gól, hoci šance sme na to mali. Potom sa to dvakrát podarilo mne. Som za to vďačný a teším sa,“  vyzdvihla výkon Serede opora belasých.

Andraž Šporar v minulej sezóne vyrovnal rekord našej ligy, keď nastrieľal 29 gólov. Teraz to bude mať s atakovaním tejto hranice ťažšie. Aktuálne má na konte 11 gólov. Streleckú formu má síce minimálne rovnakú, no zďaleka nie je v takej zápasovej permanencii ako vlani. Šporar dosiaľ zasiahol len do deviatich fortunaligových duelov. „Deväť zápasov a jedenásť gólov - to je slušná vizitka. Verím, že si streleckú formu prenesiem aj do pohárovej Európy a budem dávať góly i tam,“ poznamenal k tejto bilancii. Treba povedať, že menšie zápasové porcie v našej lige sú spôsobené náročným programom Slovana. Od začiatku aktuálnej sezóny odohral úradujúci majster Slovenska v sobotu už 31. súťažný zápas.

Slovan je už istým jesenným šampiónom. Na čele tabuľky má 9-bodový náskok. Kým väčšina futbalistov sa raduje zo zaváhaní prenasledovateľov, Andraž Šporar to vidí inak. „Je to škoda. Je škoda, že Dunajská Streda prehrala, je škoda, že zaváhala Žilina. Vedieme ligu o 9 bodov. V ďalších dvoch zápasoch sa stretneme práve s týmito mužstvami. Ak vyhráme, je možno po sezóne,“ myslí si 25-ročný rodák z Ľubľany.