Návrat s nulou

Návrat s nulou

Futbalisti Trenčína zdolali Trnavu 1:0 a získali dôležité body v boji o prvú šestku.

O osude stretnutia rozhodla situácia z 36. minúty, keď Osman Bukari dobre potiahol akciu smerom k bráne a strelou od žrde zaznamenal jediný gól zápasu. Nemalú mieru na triumfe domácich mal aj brankár Igor Šemrinec, ktorý sa medzi žrde vrátil po vyliečení zlomeniny palca na pravej ruke. „Mimo som bol približne sedem týždňov, dve reprezentačné prestávky. Bol to pre mňa pekný návrat. Vyhrali sme a tri body sme si doslova vybojovali,“ povedal Igor Šemrinec, ktorý v prvom polčase zlikvidoval nepríjemný teč Hamzu Čatakoviča po strele Erika Grendela, keď loptu vytiahol spod brvna. Tesne pred koncom stretnutia si poradil s veľkou šancou Filipa Dangubiča. „Snažil som sa ako každý iný zápas. Tešil som sa na tento duel, Trnava je tradične dobrý súper. Som rád, že tu bola ako-taká atmosféra. Keby som nechytil Čakyho hlavičku, bola by to moja chyba. To bolo na efekt pre ľudí,“ vrátil sa ešte k momentu, keď ho takmer prekonal vlastný spoluhráč.

Trenčín nevyhral preto, že bol lepší. Zápas bol vyrovnaný a hra sa odvíjala najmä medzi šestnástkami. Hráči AS uspeli, lebo veľmi túžili po troch bodoch. „Uhrali sme to súdržnosťou a nasadením. Bojovali sme, boli sme ochotní urobiť maximum pre výsledok. V minulosti nám to chýbalo a teraz nás to zdobilo. Išli sme naproti trom bodom a zvládli sme veľmi ťažký zápas. Nedali sme penaltu, súper na konci ožil a mal nebezpečné štandardky. Mali sme vylúčeného hráča. Verím, že to bude vzpruha pre tím do ďalších stretnutí,“ skonštatoval kapitán AS Peter Kleščík.

Trenčania získali šieste miesto, v tabuľke sú zásluhou lepšieho skóre práve pred Trnavou. Zverenci trénera Norberta Hrnčára z tohto pohľadu vyhrali veľmi dôležitý zápas. „Možno sme to mali v podvedomí. S Trnavou bojujeme o prvú šestku a vedeli sme, že ak tento zápas zvládneme, budeme mať dostatok času dobre sa pripraviť na ďalší nepríjemný zápas s Pohroním. Verím, že nám to dodá silu, súdržnosť a sebavedomie. Snáď budeme už lepší aj čo sa týka samotnej hry,“ verí stopér Peter Kleščík.

    

IDE TO SÚPEROVÝM STRELCOM

Brankár Trnavy Dobrivoj Rusov sa v zápase s Trenčínom nevyhol aj chybám, ktoré súper nepotrestal. Okrem zaváhaní však predviedol aj niečo navyše, keď zlikvidoval Čatakovičov pokutový kop. „Bol to vyrovnaný zápas. V druhom polčase sme možno boli lepší. Dokola sa opakuje scenár, ktorý sme videli aj v minulých zápasoch. Rozhodla jedna situácia, keď Bukari utiekol a zakončil to ideálne. Neviem, či naši protivníci majú také kvalitné zakončenie, alebo len máme smolu. Dostávame góly od žrde, do rohu brány, góly mesiaca. Neviem si to vysvetliť. Prehrávame zápasy, v ktorých to bolo z našej strany zlé, ale aj také, keď náš výkon bol vcelku dobrý,“ myslí si Dobrivoj Rusov.