Obe série Liptákov pokračujú, Haspra burcuje fanúšikov

Obe série Liptákov pokračujú, Haspra burcuje fanúšikov

Zápas Ružomberka so Senicu priniesol všetko, čo od dobrého futbalu očakávame.

Veľká futbalová dráma podkutá štyrmi gólmi, mnohými zaujímavými šancami a tiež dávkou emócie napokon víťaza nemala, Ružomberčania remizovali so Senicou 2:2 a naďalej platí, že od úvodného kola nezvíťazili pred vlastnými fanúšikmi. Omnoho priaznivejšie však už pre Liptákov vyznieva séria deviatich duelov bez prehry. „Doma sme nevyhrali v auguste, v septembri, v októbri ani v novembri. Zostáva nám zvíťaziť v decembri. A prečo je to tak? Neviem,“ zamyslel sa tréner Ružomberčanov Ján Haspra a pokračoval: „Každý nás staval do pozície favorita, boli sme nervózni. Asi je to z prílišného chcenia, túžby potešiť fanúšikov, ktorá hráčom zväzuje nohy.“

Liptáci však môžu byť vzhľadom na priebeh stretnutia spokojní aj s bodom, veď po prvom polčase prehrávali 0:2. „Bolo by dobré, keby aj tribúny ožívali trochu skôr ako v päťdesiatej minúte, potrebujeme trošku povzbudiť. Je však pravda, že sme doma chceli hrať viac ofenzívne a strácali sme preto lopty, otvárali priestory,“ zhodnotil dianie na trávniku Ján Haspra, ktorému sa do zápasu vstupovalo neľahko. Len pár hodín pred úvodným hvizdom sa Ružomberčania dozvedeli o tragédii, keď v ranných hodinách vypadol z okna siedmeho poschodia talentovaný sedemnásťročný odchovanec klubu a mládežnícky reprezentant Adrián Sivoň. Následkom zranenia podľahol. „Nechcem sa vyhovárať, či to poznačilo náš vstup do zápasu, je to hrozná tragédia. Chlapca som mal veľmi rád a chalani v kabíne takisto, hlavne tí mladší boli jeho kamaráti. Neviem, čo sa mohlo udiať v jeho mladej hlave. Asi sú to veci, ktoré prináša táto doba,“ dodal so slzami v očiach Ján Haspra.

Seničania mali ťažké srdce na rozhodcu Dohála, ktorý odpískal diskutabilný pokutový kop po faule Yenneho na Gereca na hranici šestnástky, možno o vlások pred ňou. Penaltu premenil Filip Twardzik, s piatimi gólmi a všetkými z pokutových kopov najlepší strelec Liptákov. Skóroval aj albánsky reprezentant Kristi Qose, ktorý do zápasu vstúpil ako náhradník necelý týždeň po tom, ako v drese svojej krajiny nastúpil proti majstrom sveta Francúzom. Qose gólom okorenil svoj stý zápas na fortunaligovej scéne, žiaľ, od úvodu sezóny sa médiám nepochopiteľne vyhýba a o jeho reakciu sa tak podeliť nemôžeme.

Zo senickej kuchyne vyšla na povrch sveta v uplynulom období ešte nepríjemná správa o stopérovi Favarovi, ktorý mal byť pozitívne testovaný na doping. Tréner Michal Ščasný chcel reagovať až po uzavretí kauzy, no napokon do situácie predsa len vniesol viac svetla. „Favarovi v krátkom období po sebe umreli otec aj sestra, z čoho mal ťažké migrény. Tabletky, ktoré užíval, niečo ako ibuprofen z Brazílie, nemal zaznamenané ako výnimku, a preto ho riešia. Určite však nejde o doping mysliac prípravky na zlepšenie výkonnosti,“ prezradil senický kouč.