Veľa strieľali a bol z toho rekord

Veľa strieľali a bol z toho rekord

Jozef Majoroš pri svojej premiére v pozícii hlavného trénera Michaloviec doviedol svoj tím k historicky najvyššiemu víťazstvu MFK Zemplín vo Fortuna lige, a to proti súperovi z kategórie najťažších.

Po odvolaní trénera Antona Šoltisa prevzal michalovské mužstvo jeho asistent Jozef Majoroš, keďže Zemplínčania nechceli robiť v rozbehnutej sezóne radikálne zmeny. Ani najväčší optimisti u najvýchodnejšieho fortunaligistu však zrejme nečakali, ako vypáli debut nového kouča. Michalovce nielenže zdolali druhý tím tabuľky Dunajskú Stredu, ale súpera doslova rozdrvili 5:0. Čo je ešte zaujímavejšie, všetky góly padli v prvom polčase. „Oproti predošlým zápasom sme dnes mali zvýšenú efektivitu. Najprv nás trochu trápil terén, ale dostali sme sa do toho a súperom sme nedávali veľa priestoru. Kým prvý polčas zniesol prísne kritériá, druhý sa už iba dohrával,“ hodnotil duel v pokojnom duchu Jozef Majoroš.

Veľkú radosť neskrýval kapitán Michaloviec Stanislav Danko, ktorý mal pásku pri absencii Igora Žofčáka. „Potrebovali sme rýchlo skórovať, strieľali sme zo všetkých pozícií a vyšlo to dokonale. Čo viac sme si mohli priať,“ usmieval sa Danko, ktorý hral v základnej zostave prvýkrát od 7. kola. „Päť zápasov som nehral vôbec, chýbala mi prax, ale teší ma dôvera trénera.“ Danko vybojoval aj pokutový kop, ktorý premenil Peter Kolesár. „Keďže som bol faulovaný a trochu som cítil triesla, nepýtal som sa naň, ale inak by som si určite trúfol,“ dodal 25-ročný odchovanec Zemplínčanov.

Hostia odohrali pre zmenu najhorší zápas v sezóne a z pozície favorita utŕžili poriadnu hanbu. „Žiadna prehra nie je dobrá, zvlášť takáto. Dostali sme tri rýchle góly, stratili sme hlavy a súper nás dorazil ďalšími gólmi. Ťažko sme s tým mohli niečo robiť, zle sa to hodnotí,“ konštatoval dunajskostredský kapitán Kristián Koštrna, ktorý k výsledku prispel aj vlastným gólom. „Chcem sa ospravedlniť fanúšikom, ktorí merali takú dlhú cestu. Výkon bol neadekvátny, sám som vôbec nehral dobrý zápas, je mi to ľúto. Tréner nám povedal, aby sme dali hlavy hore, sme jedna rodina a musíme naďalej držať spolu. Mali sme aj dobrú sériu, teraz sa stal opak, to je futbal,“ uzavrel Koštrna.