Dvadsaťjednotka sa víťazne naladila na kvalifikáciu

Dvadsaťjednotka sa víťazne naladila na kvalifikáciu

Mladí Slováci hladko zdolali Bielorusov.

Slovenská reprezentácia do 21 rokov zvíťazila vo štvrtkovom domácom prípravnom stretnutí v Senci nad bieloruskými rovesníkmi 3:0. Pre zverencov Adriana Guľu to bola generálka na štvrté vystúpenie v kvalifikácii ME 2021, v pondelok o 18.00 h privítajú v Nitre Gruzínsko.

Trénerovi Guľovi chýbalo v nominácii viacero hráčov pre zranenie, ale mladí Slováci sa napriek tomu chceli naladiť víťazne na pokračovanie kvalifikácie. Za svojím cieľom išli bez väčších komplikácií už od úvodu a otváracieho zásahu sa dočkali po necelej polhodine hry. Chobot zapracoval na ľavej strane, poslal prihrávku do šestnástky, kde si na ňu nabehol Špyrka a umiestnenou strelou k ľavej žrdi poslal domácich do vedenia. Už o štyri minúty zvýšil na rozdiel dvoch gólov Almási, ktorý vyskočil na rohový kop Kopasa a prudkou hlavičkou nedal šancu hosťujúcemu brankárovi.

Bielorusi sa dostali do prvej vážnejšej príležitosti až po zmene strán. V 55. minúte striedajúci Jackevič preveril Vantrubu, ktorý cez prestávku nahradil v slovenskej bráne Šípoša. Obaja tréneri pristúpili v druhom dejstve k viacerým striedaniam a testovali si aj ďalších zverencov pred súťažnými zápasmi. Početné zmeny sa podpísali aj na súhre oboch mužstiev, no domáci si ešte vypracovali ďalšie možnosti na zvýšenie náskoku. V 78. minúte získal loptu Adamec a z jeho práce ťažil Kolesár, ktorý vystrelil len tesne vedľa ľavej žrde. Onedlho Adamec zakončil sám, bieloruský brankár Klesčuk vyrazil jeho pokus mimo priestoru troch žrdí. V 85. minúte už Slováci tretíkrát skórovali, Fabiš prihral krížom cez šestnástku a pri vzdialenejšej žrdi poslal loptu do siete Ďuriš.

    

Slovensko "21" - Bielorusko "21" 3:0 (2:0)

Góly: 29. Špyrka, 33. Almási, 85. Ďuriš. ŽK: Muchamedov (Bielorusko), rozhodoval: Proske (ČR)

Slovensko: Šípoš (46. Vantruba) - Vallo (81. Fabiš), Šulek (81. Špiriak), Kopas, Mojžiš (46. Sluka) - Špyrka (56. Kolesár), Pokorný (46. Adamec), Gamboš (86. Švec) - Kvocera (56. Ďuriš), Almási (46. Fábry), Chobot (46. Kovaľ)

Bielorusko:  Pavľučenko (46. Kleščuk) - Ševčenko (46. Jackevič), Škurďjuk (46. Vegerja), Lukaševič (62. Krajko), Ľjach (46. Malkevič) - Sedko (46. Borodin), Mjakiš (56. Suša), Grečicho (46. Volkov), Podstrelov (46. Ksenofontov) - Koncevoj (56. Petrenko), Škurin (46. Muchamedov)

    

Adrian Guľa, tréner Slovenska: „Výsledok je jednoznačný. Prvý polčas bol pomerne slušný. Mali sme dobrý vstup, dali sme dva góly a vytvorili sme si ešte dve-tri veľmi dobré situácie, ktoré treba premeniť, aby bol zápas skôr uzavretý. V druhom polčase sa súper zlepšil, my sme neboli takí dôrazní v prihrávkach, hrali sme pomalšie a súper to využil. Vedenie o dva góly môže byť potom zradné. Keby sa súper chytil gólikom, bolo by to pre nás iné. Našťastie to chalani ustáli, no s touto časťou druhého polčasu som nebol spokojný. Až v jeho druhej polovici sa to zlepšilo a upokojilo a dali sme tretí gól. Na Gruzínsko však musíme jednoznačne pridať."

Ladislav Almási, útočník Slovenska: "Som rád, že som dal gól a najmä, že sme vyhrali. Chcem sa odvďačiť trénerovi za dôveru, ktorú mi dal a chcem sa mu odvďačiť predovšetkým proti Gruzínsku. Toto bol prípravný zápas, dôležitý, ale v pondelok bude najdôležitejší.“