Šoltis: Toto mužstvo sa ešte dalo naštartovať

Šoltis: Toto mužstvo sa ešte dalo naštartovať

Michalovce povedie doterajší asistent Jozef Majoroš, novým hrajúcim asistentom bude Igor Žofčák.

Michalovský klub s vami ukončil spoluprácu po sérii nepriaznivých výsledkov. Ako ste prijali tento radikálny krok?
Oznámil mi to v pondelok člen predstavenstva klubu Ján Sabol a priznám sa, že s názorom vedenia nesúhlasím, nie som s ním stotožnený, ale rešpektujem ho. Myslím si, že tomu bolo potrebné ešte dať trochu času, toto mužstvo sa dalo naštartovať.

Po prehre 0:4 v Senici ste hovorili o najslabšom výkone mužstva pod vaším vedením, podpísala sa preto výrazne aj pod odvolanie?
Mne bolo povedané, že sa to stalo kvôli výsledkom. Ja si myslím, že výkony mužstva boli dobré, po hernej stránke to malo hlavu aj pätu, dalo sa na nás pozerať. Výsledky neboli ideálne, ale bol priestor na zlepšenie. Škoda, že vedenie malo iný názor.

Neľutujete, že ste pred pár mesiacmi neprijali niektorú z iných ponúk a prikývli ste na predĺženie zmluvy v Michalovciach?
Niečo tam v lete bolo, ale to už je za mnou. Ja nič neľutujem, strávil som v Michalovciach krásny čas a budem spomínať iba v dobrom.

Mužstvo dočasne prevzal váš asistent Jozef Majoroš, budete ho pozorne sledovať?
Ale áno, Čepimu aj chlapcom veľmi držím palce, aby zabojovali a chytili sa. Verím, že kvalita tam je. My sme vedeli, kde je problém a dúfam, že napokon sa všetko na dobré obráti.

Bola rozlúčka po rokoch emotívna?
Asi by som povedal, že rýchla. S chlapcami sme si podali ruky, poprial som im všetko dobré, aby boli zdraví a nech sa im darí vo futbalovom živote. Život ide ďalej, takéto veci patria k nášmu remeslu, niečo sa zatvára a inde zasa otvára. Beriem to normálne.

Tešíte sa na oddych, alebo ste pripravený na nové výzvy?
Teraz si oddýchnem a užijem si rodinu, času nie je veľa. Uvidíme, čo príde nové. Futbal robím rád a ak niečo príde a zaujme ma to, porozmýšľam.

   

Kira: Šoltis je kúzelník

Za kabínu po odvolaní trénera hovoril brankár Matúš Kira, ktorý v Michalovciach pôsobí už od druholigových čias. „Prekvapila ma tá správa, herný prejav tímu nebol zlý, ale v Senici sme vybuchli. Nikomu však nenapadlo, že sa udeje práve toto. Bohužiaľ, je to realita a my sa s tým musíme zmieriť,“ skonštatoval Kira a extrénerovi vystrúhal zaujímavý kompliment: „My v kabíne ho nazývame kúzelníkom. Vieme, s čím pracoval tréner Šoltis v tomto klube, v akých podmienkach a s akými hráčmi. Dokázal z nich vytvoriť slušných futbalistov pre našu ligu. Je nám všetkým ľúto, že sa to takto skončilo.“

Trénera Šoltisa kontaktoval s nepríjemnou správou Ján Sabol. „Prijal to chlapsky a s pochopením,“ poznamenal člen predstavenstva michalovského klubu a dodal: „Potrebujeme stmeliť kabínu, hráčov preto za zlé výsledky nebudeme trestať. Do konca jesene zostávajú tri kolá, preto dočasne prevezme mužstvo Jozef Majoroš. Nebolo by dobré, keby narýchlo prichádzal niekto, kto nepozná pomery.“

V minulej sezóne po výsledkovej kríze, ktorá bola ešte horšia než aktuálna, v Michalovciach Šoltisa vedenie klubu podržalo. Prečo sa to tentoraz skončilo vyhadzovom? „Toto je totiž už druhá kríza v sezóne. Prvá bola hneď na začiatku, potom sa situácia javila ako zlepšená, ale prišla opäť. Do konca zostáva omnoho menej zápasov ako vtedy a nemohli sme si dovoliť čakať. Rozmenili sme si to na drobné a rozhodli sa pre zmenu. Nie je síce veľká, ale veríme Jozefovi Majorošovi. V Košiciach dokázal zaujímavé veci v ťažkej sezóne, teraz dostane šancu u nás,“ vysvetlil postoj vedenia MFK Zemplín Ján Sabol.