Najdlhšie slúžiaci tréner skončil

Najdlhšie slúžiaci tréner skončil

Anton Šoltis opúšťa Michalovce po 109 fortunaligových zápasoch v pozícii hlavného trénera.

Vedenie MFK Zemplín Michalovce sa po neuspokojivých výsledkoch v posledných týždňoch dohodlo na ukončení spolupráce s hlavným trénerom Antonom Šoltisom. Mužstvo do skončenia jesennej časti Fortuna ligy povedie jeho doterajší asistent Jozef Majoroš.

Štyridsaťtriročný bývalý stredopoliar viedol Zemplínčanov od júla 2016. Jeho zverencom sa v prebiehajúcej sezóne príliš nedarilo, z 15 duelov Fortuna ligy vyhrali iba tri, naposledy 21. septembra v Nitre 2:0, a so 14 bodmi figurujú na 10. mieste tabuľky.

"Trénerovi Antonovi Šoltisovi ďakujeme za štyri roky, ktoré strávil pri A-mužstve MFK Zemplín Michalovce. Najprv ako asistent Stanislava Grigu v jarnej časti prvej sezóny medzi elitou a od júla 2016 už ako hlavný tréner. Šoltis viedol ako hlavný tréner Zemplín vo Fortuna lige v 109 zápasoch, v ktorých dosiahol 33 víťazstiev, 25 remíz a 51 prehier. Pod jeho vedením strelilo mužstvo 127 gólov a inkasovalo 168-krát. V Slovenskom pohári viedol Zemplín v 16 zápasoch s bilanciou 10 víťazstiev, jedna remíza a päť prehier. Mužstvo strelilo 40 gólov a 18 inkasovalo. Zo súčasných trénerov vo Fortuna lige bol najdlhšie slúžiaci nepretržite pri jednom mužstve. Aj to svedčí o konzistentnej a kvalitnej práci, ktorú na Zemplíne počas svojho pôsobenia odvádzal. Mužstvo doviedol dvakrát pred brány finále Slovenského pohára. Do histórie Zemplína sa zapíše ako tréner, ktorý dosiahol zatiaľ najlepšie umiestnenie klubu vo Fortuna lige, a to piate miesto v sezóne 2018/19. Vedenie MFK Zemplín Michalovce a.s. ďakuje Antonovi Šoltisovi za odvedenú prácu a nezabudnuteľné víťazstva, ktoré dosiahol so Zemplínom. V osobnom a futbalovom živote mu prajeme čo najviac úspechov," píše sa v tlačovej správe klubu.