Koniec šesťročného čakania

Koniec šesťročného čakania

Ružomberčania ukončili sériu prehier v Žiline na čísle osem, MŠK prehral druhýkrát v rade a druhé miesto v tabuľke prepustil Dunajskej Strede.

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v Žiline 2:1 a udržali sa na vlne úspechu. V predchádzajúcich ôsmich fortunaligových zápasoch neprehrali, počas tejto série päťkrát vyhrali a trikrát remizovali. Bodovali so všetkými tímami na prvých troch priečkach. Doma remizovali so Slovanom (1:1) a zvíťazili aj v Dunajskej Strede (1:0).

Triumf v Žiline bol pred Liptákov výnimočný. U tohto súpera zvíťazili (3:2) naposledy pred viac ako šiestimi rokmi – 28. septembra 2013. „O to viac nás víťazstvo teší. Zrodilo sa v náročnom zápase. Chceli sme predĺžiť sériu bez prehry a za tieto tri body sme vďační. Boli sme lepší, mali sme viac vyložených šancí,“ povedal autor víťazného gólu Martin Regáli a ďalej pokračoval: „Verím, že našu úspešnú šnúru ešte predĺžime. Veľmi nám pomohla zmena rozostavenia na 3-5-2 pred zápasom v Dunajskej Strede. Viac nám to sedí.“

Výborný výkon podal nielen Martin Regáli, ale aj stredopoliar Dalibor Takáč, ktorý k víťazstvu Ružomberka prispel gólom a asistenciou. „Sme šťastní. Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať. Naším cieľom bolo napádať žilinskú rozohrávku. Hoci nás súper občas zatlačil, prečkali sme jeho silnejšiu pasáž a trpezlivosťou sme zápas dotiahli do víťazného konca. Dali sme dva krásne góly. Škoda inkasovaného gólu, ale máme tri body,“ konštatoval 22-ročný odchovanec košického futbalu.

Ružomberku vyšiel najmä prvý polčas, keď súpera nepustil do vážnejšej šance. Po zmene strán boli šošoni aktívnejší, ale viac príležitostí mali naďalej hostia. „Bolo to otvorené, pretože Žilina riskovala, začala hrať na troch obrancov. My sme však mali na ihrisku rýchlejších útočníkov. Keby sme dali na 3:0, mohlo to byť pokojnejšie. Som rád, že to napokon dopadlo takto, hoci to v závere bola menšia dráma. Ak budeme naďalej takto tvrdo pracovať, môžeme byť v tabuľke vysoko,“ dodal Dalibor Takáč.

Ružomberku nemalou mierou pomohol tréner Ján Haspra ml. Keď sa mužstvu nedarilo, vytiahol troch mladých hráčov (Kojnok, Zsigmund, Bobček) a v spolupráci so svojou pravou rukou Marekom Saparom sa rozhodol zmeniť rozostavenie. Odvtedy Liptáci idú ako dobre namazaný stroj. „Som spokojný so zápas aj výsledkom. Už cez prestávku som chlapcom povedal, že som hrdý na to, že môžem viesť toto mužstvo. Tréner by to nemal robiť, ale som naozaj šťastný z toho, ako chlapci pracujú,“ povedal 50-ročný kouč Ružomberka.

   

NEHOVORIA O KRÍZE

Žilinčania prehrali posledné dva zápasy. Najskôr nestačili na Trenčín (0:3) a teraz podľahli aj Ružomberku. Zo siedmeho gólu v sezóne nemal radosť Ján Bernát. „Prehrali sme dva zápasy, ale máme silný kolektív, ktorý sa dokáže z toho dostať. Verím, že v nasledujúcom stretnutí budeme lepší a vyhráme. V prvom polčase sme sa slabo pohybovali bez lopty. Ponuková činnosť bola nedostatočná. Ružomberok je silný, keď môže hrať na protiútoky. Stálo nás to veľa síl. Na konci sme dali gól, mali sme tam nejaké závary, ale už bolo neskoro,“ hodnotil duel 18-ročný stredopoliar MŠK. „Už pred zápasom som hovoril, že nás čaká kvalitný súper, ktorý vie zaútočiť aj dobre brániť. Navyše má kvalitné protiútoky. Bohužiaľ, inkasovali sme ako prví. Druhý polčas sme začali lepšie, ale druhý gól nás dal dolu,“ hľadal príčiny prehry Ján Bernát.

Žilinčania sa potrebujú zlepšiť, čo si uvedomuje aj tréner Jaroslav Kentoš: „Spoločne sme sa do toho dostali a spoločne sa musíme dostať z problémov von. Tak, ako sa nám darilo, teraz nám to nejde. Beriem na seba zodpovednosť, pokúsime sa zlepšiť.“