Uvidíme pod Dubňom opäť gólové hody? Bude sa AS znova dariť na ihrisku DAC?

Uvidíme pod Dubňom opäť gólové hody? Bude sa AS znova dariť na ihrisku DAC?

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy.

Žilina - Ružomberok (sobota, 14.00)
Hneď prvý sobotňajší zápas je z tabuľkového pohľadu šlágrom kola, v derby neďaleko vzdialených miest vyzve druhá Žilina štvrtý Ružomberok. Kým šošoni trošku vypadli z rytmu a z ostatných piatich zápasov vyhrali iba dva, "Ruža" má dobrú fazónu, veď neprehrala už desať zápasov v sérii (sedem fortunaligových a tri pohárové). Strata Liptákov na prvú trojku je však stále priepastná deväťbodová a bude veľmi náročné zosekať ju práve v Žiline. Domácim zasa ušiel Slovan, ktorý má na čele tabuľky päťbodový náskok a keďže ho určite ešte chcú poriadne ponaháňať, musia po prehre 0:3 s Trenčínom opäť nájsť recept na víťazstvo.

Dunajská Streda - Trenčín (sobota, 17.00)
Ďalší veľmi pútavý zápas uvidíme v Dunajskej Strede, tretí DAC vyzve preberajúci sa Trenčín. Hoci sú hostia stále až na siedmom mieste, víťazstvo 3:0 nad Žilinou na jej štadióne je znakom narastajúceho sebavedomia mužstva Norberta Hrnčára. DAC síce naposledy iba remizoval so Sereďou, no doma je pravidelne favoritom a druhá strata bodov po sebe na vlastnom štadióne v jeho prípade neprichádza do úvahy. Výstrahou pre žlto-modrých je prvý vzájomný zápas v tejto sezóne, ktorý vyhral Trenčín 2:1 vďaka gólu Čatakoviča v 93. minúte.

Senica - Michalovce (sobota, 17.00)
Už keď sa zdalo, že Seničania preniknú dokonca až do prvej šestky, prehrali so Sereďou aj na Slovane a opäť sú dole, tentoraz na desiatom mieste. V súboji tabuľkových susedov privítajú deviate Michalovce, ktoré pred týždňom pustili pomedzi prsty víťazstvo nad Zlatými Moravcami. Pre oba tieto tímy sa asi sotva nájde miesto v hornej polovici tabuľky, a preto je vzájomný zápas mimoriadne dôležitý. Favorita nemá, no Michalovce vyhrali zatiaľ iba trikrát a ak sa nenaučia zvládať koncovky duelov, nebudú úspešné.

Sereď - Nitra (sobota, 17.00)
Po dlhom trápení Nitrančania konečne uspeli, s Trnavou si v súboji tímov bez formy poradili 1:0 a odskočili v tabuľke od posledného Pohronia. Nitrianskym klubom otriaslo zemetrasenie vo funkcionárskych radoch, ktoré by mohlo hráčov naštartovať k zopakovaniu minulovíkendového výsledku. Sereď v Myjave naposledy zdolala rovnako Trnavu, potom však zaznamenala ešte ďalšie cenné výsledky - triumf v Senici a remízu v Dunajskej Strede. Aj preto poskočila do hornej šestky a v zápase s Nitrou mieri znova na trojbodový zisk.

Trnava - Pohronie (sobota, 17.00)
Štyri prehry v sérii znamenali v Spartaku krátenie odmien aj podmienečné preradenie niektorých (zatiaľ nemenovaných) hráčov do rezervného mužstva. Slávny klub je až na ôsmom mieste a keďže do konca základnej časti zostáva už iba osem kôl, musí sa prebrať z letargie. Prvú šestku má stále na dosah, veď na Sereď stráca iba bod a dostať sa tam môže už v sobotu večer, keď privíta nováčika zo Žiaru nad Hronom. Pohroniu zatiaľ výsledkovo nepomohla ani výmena trénera, Mikuláš Radványi začal svoj angažmán tromi prehrami v ťažkých zápasoch a keďže teraz cestuje do Trnavy, má to opäť poriadne náročné.

Zlaté Moravce - Slovan (nedeľa, 15.00)
Ďalšia smolná prehra o jeden gól s anglickým Wolverhamptonom v Európskej lige futbalistov Slovana nepotešila, na sebavedomí v našej lige im však určite ubrať nemusí. V Zlatých Moravciach sa predstaví úradujúci majster opäť s mnohými zmenami v kádri, čo však nie je veľkým oslabením, keďže Slovan by mohol pokojne vyskladať aj dva špičkové tímy. ViOn prežíva mimoriadne úspešný ročník, naposledy vydoloval bod v Michalovciach v zápase, v ktorom dvakrát prehrával a stále je na peknom piatom mieste. Aj preto nie je vylúčené, že v domácom prostredí lídra tabuľky poriadne potrápi.

  

Šláger kola: Žilina - Ružomberok
V ostatných desiatich vzájomných zápasoch Žiliny s Ružomberkom padlo dovedna tridsaťtri gólov, čo je skvelým prísľubom kanonády aj počas sobotňajšieho popoludnia. Žilina sa potrebuje víťazstvom udržať na druhom mieste, Liptáci si musia utvoriť náskok pred dobiedzajúcimi "osami" zospodu, ktorých veru nie je málo.

Otázka kola: Utrhne Trnava sériu prehier?
Pri všetkej úcte k Pohroniu, pre Spartak sa naskytla ideálna príležitosť konečne uspieť. Nováčika, a zároveň posledný tím tabuľky, totiž hostí doma a papierovo teda bude veľkým favoritom. Podarí sa mu uspieť po štyroch zápasoch bez bodového zisku?

Očakávanie kola: Zdolá DAC konečne Trenčín aj doma?
Pred vlastnými fanúšikmi Dunajská Streda s Trenčínom už trikrát po sebe zaváhala. Po dvoch domácich prehrách prišla remíza a na víťazstvo nad týmto tímom vo svojej aréne tak čaká neobvykle dlho. Trenčania však naposledy zaskočili Žilinu a veria si aj na ďalšieho favorita. Vypália mu opäť rybník?