Greif chytil penaltu, ale Slovan inkasoval v nadstavení

Greif chytil penaltu, ale Slovan inkasoval v nadstavení

Slovan podľahol Wolverhamptonu o gól aj v Anglicku a postupová situácia v K-skupine je dve kolá pred koncom takmer jasná.

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom stretnutí 4. kola K-skupiny Európskej ligy na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 0:1.

Slovan nastúpil v defenzívnejšom rozostavení, ale hneď v úvode ukázal, že na trávnik favorita neprišiel len brániť. Mal náznaky šancí po štandardnej situácii hlavičkou De Marca i z hry centrom Šporara. Potom už pohrozili domáci, Greif si poradil s tečovanou strelou Nevesa. Slovan hral naďalej vyrovnanú partiu a nedostával sa pod tlak, jeho obrana odvrátila aj nebezpečný center Vinagreho. V 24. minúte podržal hostí Greif, ktorý vyrazil krížny pokus Jimeneza k pravej žrdi. V 34. minúte sa k odrazenej lopte dostal Šporar, no jeho strela nebola dostatočne razantná ani umiestnená, aby ohrozila Patricia v domácej bráne.

Belasí udržali bezgólový stav aj v 51. minúte, keď hlavný rozhodca Nijhuis nariadil pokutový kop po kontakte Božikova s Netom na hranici šestnástky. Greif vystihol jedenástku Nevesa a zarobil si na označenie muž zápasu. Brankár Slovana sa opäť vyznamenal v 58. minúte, poradil si s netradičným zakončením Dohertyho, ktorý si zabehol za obranu na ľahučkú loptu spoza šestnástky. Tlak Wolverhamptonu začínal naberať na obrátkach, ale Slovanu sa ho aj v druhom polčase darilo otupiť. Hostia sa v záverečných dvadsiatich minútach sústredili výhradne na defenzívu, čo naznačilo aj striedanie Suchockého za Rataa. V závere riadneho hracieho času sa nehralo vyše jedenásť minút pre zranenie Bajriča, ktoré mu snahou o nožničky spôsobil Jimenez a videl žltú kartu. Arbitri nadstavili dvanásť minút a v tomto úseku padol jediný gól, Traore poslal tečovaný center, Abena neubránil Jimeneza a ten hlavičkou rozhodol o výsledku.

Zverenci Jána Kozáka ml. sa najbližšie v Európskej lige predstavia 28. novembra na ihrisku Besiktasu.

     

Wolverhampton Wanderers - Slovan Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 90. Jimenez, ŽK: Jimenez (Wolverhampton), rozhodovali: Nijhuis - Balder, Goossens (všetci Hol.), 29 789 divákov

Wolverhampton: Patricio - Dendoncker, Coady, Kilman - Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre (90. Jonny) - Traore (90. Bennett), Jimenez, Neto (69. Cutrone)

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič (89. Ljubičič), Abena, Božikov, De Marco - Dražič, De Kamps, Rabiu (90. Daniel), Ratao (70. Suchockij) - Šporar

   

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Sme sklamaní. Boli sme blízko k zisku bodu, rovnako ako v domácom zápase. Podržal nás aj Domino, ale v závere sme neustrážili jednu situáciu a inkasovali sme. Napokon, žiaľ, nemáme z tohto dvojzápasu s Wolverhamptonom ani jeden bod. Naše výkony v oboch stretnutiach však boli na hranici našich možností. Dúfam, že v nich budeme pokračovať ďalej a v Európskej lige ešte nejaké body získame. U Kenana Bajriča to vyzerá na otras mozgu. Zostane tu na pozorovaní a uvidíme, ako sa jeho stav vyvinie. Verím, že bude v poriadku."

Nuno Espirito Santo, tréner Wolverhamptonu: "Museli sme byť trpezliví, kombinovali sme a vypracovali sme si dosť šancí. Slovan však je veľmi kvalitný a veľmi dobre organizovaný tím. Keď sme skórovali, bol to fantastický moment, Molineux Stadium nás poháňal dopredu."

Andraž Šporar, útočník Slovana: "Bol to ťažký zápas, v prvom polčase sme ešte niečo mali, v druhom už nie. Nebol to náš najlepší zápas, súper ukázal veľkú kvalitu."

Vernon de Marco, obranca Slovana: "Je to pre nás sklamanie. Nie je to slovenská liga, musíme si uvedomiť, že to bol ťažký zápas. Bojovali sme až do konca. Možno sme mali málo šancí v ofenzíve. Matematicky ešte máme šancu na postup a pobijeme sa o to. Už v budúcom zápase musíme odovzdať všetko, čo je v nás."

Dominik Greif, brankár Slovana: "Bolo to náročné stretnutie. Oni ukázali veľkú kvalitu, podali iný výkon ako u nás. My sme v ofenzíve neboli až tak veľmi nebezpeční. Škoda, remízu sme mohli udržať. Naozaj, škoda toho."

    

Sporting Braga - Besiktas JK 3:1 (2:1)
Góly: 15. a 37. Paulinho, 81. Eduardo - 29. Boyd, ŽK: B. Vianna - Roco, Erkin, ČK: 44. Lens (Besiktas), rozhodoval: Mažeika (Lit.)
Braga: Eduardo - Esgaio, Wallace, B. Vianna, Sequeira - Galeno, Palhinha, Fransérgio, A. Horta (77. Trincao) - Paulinho (67. Fonte), R. Horta (60. Eduardo)
Besiktas: Karius - Uysal, Vida, Roco, Erkin (63. Rebocho) - Lens, Özyakup, Yilmaz (72. Elneny), Boyd – Yalcin (88. Secgin), Nayir 

      

Tabuľka K-skupiny:

1.Braga43108:410
2.Wolverhampton43014:29
3.Slovan41127:74
4.Besiktas40044:100