Maďari na rozhodujúci zápas vo Walese aj s fortunaligovým triom

Maďari na rozhodujúci zápas vo Walese aj s fortunaligovým triom

Tréner Maďarska Marco Rossi poslal pozvánky na vyvrcholenie kvalifikácie EURO 2020 aj Zsoltovi Kalmárovi, Mátému Vidovi a Dávidovi Holmanovi.

Traja hráči z Fortuna ligy sú  v nominácii Maďarska na novembrový prípravný duel s Uruguajom a záverečný zápas kvalifikácie EURO 2020 na ihrisku Walesu. Maďari si v ňom môžu zabezpečiť postup na šampionát z našej E-skupiny.

Nováčikom v až 28-člennom kádri trénera Marca Rossiho je Zsolt Nagy, po zranení sa do nominácie opäť dostali Máté Pátkai a Dániel Gazdag. Proti Walesu pre trest nenastúpi Mihály Korhut, László Kleinheisler pri dvojzápasovom dištanci pozvánku ani nedostal. Z našej ligy sú vo výbere stredopoliari DAC Dunajská Streda Zsolt Kalmár a Máté Vida i Dávid Holman zo Slovana Bratislava. "Do kádra sme tentoraz nominovali viac hráčov. Jedným z dôvodov je, že sú v ňom aj takí, o ktorých ešte nevieme, či budú pripravení na zápas vo Walese. Okrem toho si chceme pozrieť aj ďalších hráčov, ktorí môžu byť alternatívou do budúcnosti. Sú pred nami dva dôležité zápasy. V prvom budeme otvárať novú Puskásovu Arénu a nastúpime proti jednému z najlepších mužstiev sveta. Káder Uruguaja tvoria svetové hviezdy, ktoré pôsobia v top kluboch Európy. Pre nás to bude výzva, aby sme ukázali svetu to, čo vieme. Dôležitosť súboja s Walesom netreba pripomínať. Všetci veľmi dobre vieme, že ak ten zápas vyhráme, postúpime na ME,“ povedal Rossi.

Maďari nastúpia v novej Puskásovej Aréne v Budapešti proti Uruguaju 15. novembra, o štyri dni neskôr odohrajú kvalifikačný zápas vo Walese. V tabuľke E-skupiny sú zatiaľ Chorváti na prvom mieste so 14 bodmi, druhé Maďarsko má o dva body menej. Obe mužstvá však majú na konte o zápas viac ako tretí Slováci s desiatimi bodmi a štvrtý Wales, ktorý ich má na konte osem.

Nominácia Maďarska na novembrové zápasy:

brankári: Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Gulácsi (RB Lipsko), Ádám Kovácsik (Fehérvár FC)

obrancovia: Botond Baráth (Sporting Kansas), Barnabás Bese (Le Havre), Tamás Kádár (Dinamo Kyjev), Mihály Korhut (Aris Solún), Ádám Lang (Omonia Nikózia), Gergő Lovrencsics (Ferencváros), Zsolt Nagy (Puskás Akadémia), Bence Pávkovics (Debrecín), Willi Orbán (RB Lipsko)

stredopoliari: Dániel Gazdag (Honvéd Budapešť), Dávid Holman (Slovan Bratislava), Zsolt Kalmár, Máté Vida (obaja DAC Dunajská Streda), István Kovács, Máté Pátkai (obaja Fehérvár FC), Ádám Nagy (Bristol City), Dominik Szoboszlai (RB Salzburg)

útočníci: Balázs Dzsudzsák (Al-Ittihad), Róbert Feczesin, Donát Zsótér (obaja Újpest FC), Filip Holender (FC Lugano), Dominik Nagy (Legia Waršava), Roland Sallai (SC Freiburg), Ádám Szalai (Mainz), Roland Varga (Ferencváros)