Sereď má recept na DAC

Sereď má recept na DAC

Prvé tri vzájomné zápasy Dunajskej Stredy a Serede vyhral DAC so skóre 11:0, v ďalších troch ŠKF dvakrát zvíťazil a raz remizoval.

Dunajská Streda ťahala vo Fortuna lige šnúru štyroch víťazných zápasov po sebe, proti Seredi sa však skončila. Sobotňajší duel na Žitnom ostrove vyústil do bezgólovej remízy, aj keď domáci mali jednoznačne navrch. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Súper prišiel s dobre organizovanou defenzívou, ktorú sa nám v prvom polčase nedarilo prekonať, aj keď šance tam boli. V druhom polčase sme zlepšili hru. Dostali sme sa do šancí, ale chýbala efektivita. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Chýbal moment prekvapenia, nepresadili sme sa ani po štandarke, škoda toho. Stratili sme dva body. V druhom polčase sme dominovali, oni nemali nič," zhodnotil zápas obranca DAC Dominik Kružliak. Podľa kapitána Zsolta Kalmára sa musí Dunajská Streda zlepšiť v koncovke a o týždeň opäť doma proti Trenčínu už musí naplno bodovať. "Čakali sme takýto zápas, očakávali sme, že Sereď bude hlavne brániť. Mali sme šance, ktoré sme však nepremenili. Boli sme lepší, išli sme do útoku, ale nedokázali sme sa presadiť. Musíme však ísť ďalej. Škoda stratených bodov, chceme byť vpredu za Slovanom. Musíme napraviť chyby, viac sa sústrediť pri zakončeniach a proti Trenčínu musíme v ďalšom kole jednoznačne zvíťaziť," povedal maďarský reprezentant.

Spokojnejší mohli byť hostia, ktorí sa vďaka zisku bodu u vicemajstra posunuli do prvej šestky. "Prišli sme sem s cieľom bodovať, to sa nám podarilo, takže cieľ je splnený. Pred zápasom sme si hovorili, že prvých 15-20 minút bude ťažkých, lebo domáci sú silní. Boli sme pod tlakom, ale ustáli sme to a potom sa to vyrovnalo. V druhom polčase sme boli pod tlakom, lietali centre z každej strany, ale opäť sme to ubránili. Môžeme byť šťastní, že máme bod," myslí si kapitán Serede Tomáš Hučko. Najväčšiu šancu hostí mal stredopoliar Alex Iván, jeho strelu však brankár Martin Jedlička bravúrne chytil. "V prvom polčase sme ešte boli v hre. Mal som aj jednu obrovskú šancu, mrzí ma, že som neskóroval. V druhom polčase bolo cítiť, že sme mali viac zranených hráčov. Nechcem hľadať výhovorky, ale na troch postoch nám pre zranenia chýbali hráči. Po dvoch víťazstvách je pre nás tento bod zlatý. Na zápas sme sa pripravovali, chceli sme súpera eliminovať a hrať na protiútoky. V prvom polčase sa nám to darilo. Prišli sme po bod a to sme aj splnili. V najbližšom kole ideme do Nitry, kde chceme tiež bodovať," vyhlásil Iván.