Vedúce trio doma, aj keď Žilinčania ako hostia

Vedúce trio doma, aj keď Žilinčania ako hostia

Pozvánka na zápasy 14. kola Fortuna ligy.

Nitra - Trnava (sobota, 16.00)
Predposledná Nitra potrebuje súrne začať zbierať body, pretože zvyšok ligového pelotónu jej uniká rýchlosťou šinkanzena. Po prehre so Zlatými Moravcami už lavičku mužstva opustil hlavný tréner Marián Süttö a Nitru dočasne povedie jeho asistent Gergely Geri. Domáci zápas s Trnavou nebude jednoduchý, Nitrania však cítia šancu zabodovať, veď Spartak prehral trikrát po sebe a od dobrej formy má ďaleko. Trnavčania sú v tabuľke piati, ale iba o skóre pred Ružomberkom a Sereďou a ak nechcú hazardovať s miestenkou v top 6, povinnosť im velí uspieť.

Dunajská Streda - Sereď (sobota, 17.00)
Štyri víťazstvá v sérii značia skvelú formu DAC, ktorý z pozície tretieho tímu tabuľky privíta siedmu Sereď. Hostia útočia na prvú šestku, do ktorej sa predrali aj pred rokom, no v Dunajskej Strede sa im všeobecne nedávajú veľké šance na úspech. Spomeňme si však na zápas z mája, keď Sereď vyhrala na Žitnom ostrove po prestrelke 4:3, a dokonca aj prvý vzájomný duel v tejto sezóne ovládla vďaka víťazstvu 3:1. Žeby napokon predsa znova motyka vystrelila?

Michalovce - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
Séria štyroch zápasov bez plného bodového zisku zosunula Michalovce už na desiate miesto, čo je pre Zemplínčanov alarmujúce. Stále však strácajú iba štyri body na piatu Trnavu, stred tabuľky je neskutočne prehustený. Proti ViOnu sa východniarom tradične darí, aj keď posledný vzájomný zápas vyhrali Zlatomoravčania gólom Tomáša Ďubeka 1:0. V tabuľke naďalej poriadne prekračujú očakávania, vyhrievajú sa na štvrtej priečke a na východ republiky odcestujú nepochybne s cieľom zabodovať.

Pohronie - Ružomberok (sobota, 17.00)
Posledný tím tabuľky stojí pred ďalšou neľahkou výzvou, hrá proti rozbehnutému Ružomberku, ktorý neprehral už šesťkrát po sebe. Pohronie stále čaká na domáce víťazstvo a nastal najvyšší čas, aby fanúšikov potešilo. Ani Ružomberok však nie je súper, s ktorým si nováčik môže sebavedome trúfať na úspech. Zápas je otvorený, no favoritom bude súper zverencov trénera Mikuláša Radványiho, ktorý prvé dva duely na lavičke Pohronia so Slovanom a DAC prehral, aj keď herne jeho zverenci nesklamali.

Slovan - Senica (sobota, 17.00)
Po peknej sérii troch víťazstiev Senica prekvapujúco zaváhala so Sereďou a môže ľutovať, opäť totiž stráca tri body na prvú šestku a cestuje do jamy levovej na Tehelné pole. Slovan je v našej lige dominantný a je jedno, či hrá doma alebo vonku. V trinástich zápasoch strelil fantastických tridsaťpäť gólov a niet pochýb, že aj proti Senici sa pokúsi čo najviac prikrášliť túto bilanciu. Vo vzájomných zápasoch totiž vyhrali Záhoráci naposledy v roku 2014.

Trenčín - Žilina (nedeľa, 15.00)
Kto vlastne bude v nedeľu doma? Trenčania hrajú domáce zápasy na žilinskom štadióne, a tak prišiel na rad aj na ten, v ktorom nebudú mať ich fanúšikovia na tribúnach prevahu. Pod Dubňom v súboji tímov, ktoré majú v krvi čistú ofenzívu, očakávame skvelé futbalové divadlo. Hráči AS síce už sedemkrát po sebe nevyhrali, ale napríklad druhá polovica zápasu v Ružomberku naznačila, že ich kvality sú omnoho vyššie, než odzrkadľuje ôsme miesto v tabuľke. Podarí sa im prekvapiť druhú Žilinu?

   

Šláger kola: Trenčín – Žilina
Pod Dubňom očakávame pekný futbal a veríme, že aj zaujímavú divácku návštevu. Za svoje výkony si to Žilinčania zaslúžia a možno práve proti Trenčínu sa to zlomí.

Otázka kola: Zaokrúhli Šporar počet gólov na desať?
Najlepší kanonier našej ligy Andraž Šporar nastrieľal už deväť gólov, vrátane víťazného v Michalovciach pri triumfe 1:0. Pritom odohral iba sedem duelov a presadil sa vždy, keď nastúpil. Ak nastúpi proti Senici, najväčšie nebezpečenstvo pre súpera pôjde opäť z jeho strany a má šancu zaokrúhliť svoj nástrel na dvojciferný.

Očakávanie kola: Prvá domáca výhra Pohronia
Podarí sa nováčikovi konečne uspieť pred vlastnými fanúšikmi? Tím trénera Radványiho vyzve Ružomberok a nie je vylúčené, že to konečne vyjde. K tejto ambícii však má čo povedať aj hosťujúci tím, ktorý rozhodne túži uspieť a poskočiť možno aj na štvrté miesto.