Obe série pokračujú

Obe série pokračujú

Norbert Hrnčár zažil remízovú premiéru na lavičke Trenčína. Futbalisti Ružomberka tak neprehrali šesť zápasov za sebou, AS už sedem duelov čaká na trojbodový zisk.

Diváci na Liptove videli štyri góly a dvakrát nastrelenú žrď Ginom van Kesselom, takže najmä v druhom polčase sa bolo na čo pozerať. „Ruža“ dvakrát v zápase viedla, prvý gól, a zároveň svoj premiérový v našej lige, strelil pravý bek Lukáš Kojnok. „Od trénerov som dostal pokyn zatvárať priestor a po perfektnom centri Mojžiša som už mal jednoduché doťuknúť loptu do brány,“ opísal svoj veľký moment dvadsaťdvaročný futbalista a doplnil: „Som veľmi šťastný z premiérového gólu, ale viac by ma tešil trojbodový zisk. Je pre mňa dôležitejšie, aby sme boli úspešní ako tím.“

Parádnym priamym kopom sa v druhom dejstve prezentoval kapitán Liptákov Ján Maslo. Hoci brankár Denis Chudý si na loptu siahol, zatrepotala sa v sieti. „Veru, mal to na ruke, ale chvalabohu si loptu vrazil do brány,“ odfúkol si obrovitý stopér domácich. S ďalším vývojom zápasu však nebol spokojný, Ružomberok sa stiahol pred vlastnú šestnástku a Trenčínu dovolil druhýkrát vyrovnať, dokonca hazardoval aj s ďalším inkasovaným gólom. „Nedržali sme loptu, nevedeli sme si oddýchnuť. Trenčín výborne otáčal hru z jednej strany na druhú a nám už ubúdali sily,“ dodal Maslo.

Debutový zápas na lavičke AS má za sebou Norbert Hrnčár, o góly jeho tímu sa postarali Hamza Čatakovič a Osman Bukari. „Bod berieme ako fakt, hoci sme chceli vyhrať. Pracovali sme na našej víťaznej mentalite a najmä v poslednej polhodine bolo cítiť, že si ideme za tromi bodmi. Nevyšlo to, o čo sa pričinil aj náš súper, ale páčilo sa mi naše nasadenie. S takým by sme mali nastupovať pravidelne,“ poznamenal skúsený kouč.