Majster cestuje na východ, Trnava v šlágri proti Žiline

Majster cestuje na východ, Trnava v šlágri proti Žiline

Pozvánka na zápasy 13. kola Fortuna ligy.

Ružomberok - Trenčín (sobota, 16.00)
Priamo v bývalom pôsobisku pod Čebraťom odštartuje Norbert Hrnčár svoju novú trénerskú misiu na lavičke AS Trenčín. Po Romanovi Marčokovi prevzal žezlo tímu, ktorý klesol na deviate miesto v tabuľke a herne aj výsledkovo tápal. V trenčianskom mužstve je nesmierne množstvo talentu, no pod Hrnčárovým vedením bude musieť nastúpiť predovšetkým bojovnosť a pracovitosť. V Ružomberku to AS nebude mať jednoduché, Liptáci vyhrali tri z posledných štyroch zápasov a vrátili sa na piate miesto, ktoré je azda aj reálnym odzrkadlením kvality tímu.

Pohronie - Dunajská Streda (sobota, 17.00)
Debut na lavičke Pohronia tréner Mikuláš Radványi svojím spôsobom zvládol, prehra 1:2 na Tehelnom poli rozhodne nie je hanbou. Teraz však už potrebuje nováčik súťaže bodovať, pretože pred vlastnými fanúšikmi ešte ani raz v sezóne nevyhral. Opäť naň čaká ťažký súper, DAC je v tabuľke tretí a ťahá sériu troch víťazstiev, zároveň stráca už iba dva body na druhú Žilinu.

Senica - Sereď (sobota, 17.00)
Tri víťazstvá po sebe katapultovali Senicu na ôsme miesto a razom patrí medzi vážnych kandidátov na účasť v prvej šestke. V minulom ročníku postupom do hornej polovice tabuľky šokoval vtedajší nováčik zo Serede a teraz stojí práve tento tím proti Senici. Doma budú Záhoráci favoritom, hoci Sereď v doterajších troch vzájomných stretnutiach ani raz nezdolali. Ak potvrdia výbornú formu, už po víkende môžu byť v hornej šestke. V súboji tabuľkových susedov však má na čo nadviazať aj tím zo Serede, veď pred týždňom ukončil osemzápasové čakanie na víťazstvo, keď vyhral nad Trnavou 2:1.

Zlaté Moravce - Nitra (sobota, 17.00)
Regionálne derby má tentoraz favorita v tíme Zlarých Moraviec, ktorý sa naďalej sympaticky drží v hornej polovici tabuľky, hoci na víťazstvo čaká od konca augusta. Ak ViOn proti Nitre uspeje, opäť sa trocha nadýchne a zostane na pozíciách, o ktorých sníva. Hostia sú, naopak, utopení na dne. So siedmimi bodmi im sekunduje iba Pohronie. Zatiaľ sú práve tieto kluby najvážnejšími ašpirantmi na účasť v boji o záchranu, ale koniec sezóny je stále ďaleko, Nitra ešte môže vstať z popola. Tréner Marián Süttö však už má nad hlavou Damoklov meč, ak Nitra prehrá, na svojej pozícii podľa vyjadrenia z klubu skončí.

Michalovce - Slovan (nedeľa, 17.00)
Ani dobrý výkon a náskok 1:0 nestačili Slovanu na bodový zisk v Európskej lige proti anglickému Wolwerhamptonu a belasí tak prvýkrát prehrali na novom Tehelnom poli. V Michalovciach sa predstavia zrejme opäť v pozmenenej zostave, no i tak budú veľkým favoritom nedeľňajšieho duelu. Domácich motivuje aj bodový zisk vďaka remíze 1:1 v Žiline, kde si dokázali, že vedia hrať vyrovnanú partiu aj s najsilnejšími súpermi. Keby niečo podobné zopakovali aj proti majstrovi, určite by oslavovali. Tréner Zemplína Anton Šoltis však nepochybne chystá aj plán, ako využiť vyťaženosť súpera a dosiahnuť historicky prvé víťazstvo nad Slovanom v našej lige.

Trnava - Žilina (nedeľa, 18.00)
Pred týždňom sa ani jeden z tímov neradoval, a tak majú možnosť napraviť si chuť vo vzájomnom stretnutí. Šlágrom kola bude nepochybne nedeľňajší zápas pohárových ašpirantov, z ktorých je na tom zatiaľ lepšie hosťujúci žilinský klub. Doma síce naposledy iba remizoval s Michalovcami a prišiel o vylúčeného Diaza, no na ihrisko sa v A-mužstve Žiliny definitívne vrátil Jakub Paur a v jeho osobe má MŠK obrovskú posilu. Trnava prehrala ostatné dva duely a tiež nutne potrebuje uspieť, inak môže veľmi rýchlo opustiť dokonca aj pozície v hornej šestke. Žilinu síce zdolala po penaltovom rozstrele v májovom finále Slovnaft Cupu, ale vo Fortuna lige sa Spartaku proti šošonom dlhodobo nedarí. Jeho šnúra bez víťazstva nad MŠK je už okrúhla 10-zápasová.

  

Šláger kola: Trnava - Žilina
Na Štadióne Antona Malatinského býva skvelá atmosféra a určite to nebude inak ani v zápase Spartaka so Žilinou. Tieto tímy strelili spolu doposiaľ štyridsať gólov a ofenzívna hra im vonia omnoho viac, než prepracovaná obrana. Veríme preto, že sa v šlágri kola postarajú o poriadnu futbalovú zábavu.

Otázka kola: Prežije Süttö na lavičke aj po derby?
Minimálne štyri body z najbližších dvoch zápasov potrebuje získať Nitra, aby na lavičke zostal tréner Marián Süttö. Je teda jasné, že prehra v Zlatých Moravciach neprichádza do úvahy. Ako zvládne nitriansky kouč náročnú úlohu pod veľkým tlakom?

Očakávanie kola: Zažije Hrnčár úspešný debut?
Ružomberský tím Norbert Hrnčár veľmi dobre pozná, a preto je možno z jeho pohľadu výhoda, že práve na Liptove premiérovo povedie AS Trenčín. Podarí sa mu prebrať spiacu trenčiansku Šípkovú Ruženku a nasmerovať ju k trom bodom?