Osamotený Bukari so žlto-modrou dvojicou v pätách

Osamotený Bukari so žlto-modrou dvojicou v pätách

V prvej päťke aktuálnej Hitparády talentov má až troch hráčov Dunajská Streda.

Nepretržite od 6. kola Fortuna ligy si futbalisti Trenčína držia prvú pozíciu v Hitparáde talentov a toto konštatovanie platí vďaka Osmanovi Bukarimu aj po 12. kole. Líder AS v počte gólových prihrávok (3) však na čele prišiel o svoju dvojičku Abdula Zubaira, ktorý nedeľňajšiu prehru 2:3 so Senicou sledoval iba z lavičky náhradníkov a v rebríčku najlepších mladých futbalistov našej ligy klesol z druhého na sedemnáste miesto. Na Bukariho už nepríjemne dobiedzajú prenasledovatelia. Len necelých 16 bodov naňho stráca stopér Dunajskej Stredy Danylo Beskorovajnyj. Prvú trojku uzatvára ďalšia defenzívna opora DAC brankár Martin Jedlička, ale iba o 0,6 bodu pred Alexandrom Mojžišom, ktorého posledné kolá zastihli vo vynikajúcej forme, podobne ako celé mužstvo Ružomberka. Práve súboj Mojžiša s Bukarim zoči-voči by mohol patriť k ozdobám sobotňajšieho duelu Liptákov s Trenčínom a možno práve meno úspešnejšieho z tejto dvojice sa bude po víkende vynímať na prvom mieste Hitparády talentov.

Odpisovať však v žiadnom prípade nemožno ani Dunajskostredčanov, ktorí majú v prvej desiatke rebríčka okrem už spomenutej dvojice aj Mateja Oravca na piatej a Cesara Blackmana na ôsmej priečke.

Po domácej remíze 1:1 s Michalovcami si mierne pohoršili Žilinčania. Útočník Róbert Boženík klesol z tretieho na šieste miesto, obranca Branislav Sluka z piateho na siedme, ale pri malých bodových rozdieloch sa stále držia na dostrel od absolútnej špičky.

To isté platí pre deviateho Trnavčana Rafaela Tavaresa i desiateho Nitrana Milana Ristovského, ale aj jeho spoluhráča Dávida Šípoša na jedenástej pozícii, ktorí sa kvalitnými individuálnymi výkonmi držia v Hitparáde talentov hore napriek posledným prehrám svojich mužstiev.

     

Top 25 Hitparády talentov

     

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.