Trio favoritov doma s imperatívom víťazstva

Trio favoritov doma s imperatívom víťazstva

Pozvánka na zápasy 12. kola Fortuna ligy.

Nitra - Ružomberok (sobota, 17.00)
Štyri zápasy v sérii neprehrali futbalisti Ružomberka a favoritom budú aj v Nitre. Tá je v tabuľke posledná, čo jej určite nesvedčí, zatiaľ však okrem presvedčivého víťazstva v Žiari nad Hronom ukázala málo dokazujúce jej vyššie ambície. "Ruža" mieri do hornej šestky, jeden alebo dva tímy vo vyrovnanom boji však napokon dostanú Čierneho Petra. Ak sa mu Liptáci chcú vyhnúť, musia ísť svojmu šťastiu naproti, a to napríklad aj plným bodovým ziskom pod Zoborom.

Sereď - Trnava (sobota, 17.00)
V Myjave privítajú Seredčania Spartak, ktorý naposledy doma podľahol Dunajskej Strede 1:2. Sereď vo Fortuna lige nevyhrala od 4. augusta, keď zdolala DAC a jej šnúra bez trojbodového zisku trvá už osem zápasov. Aj sa väčšie šance dávajú hosťom, ktorí majú kvalitnejší a ambicióznejší tím. Zo štvrtého miesta v tabuľke chcú ísť už iba vyššie. Sereď sa zasa snaží zopakovať minulosezónne umiestnenie v hornej šestke, ktoré potvrdila v poslednom kole základnej časti práve v priamom súboji s Trnavou na myjavskom trávniku (3:1).

Slovan - Pohronie (sobota, 17.00)
Majster proti nováčikovi, účastník skupinovej fázy Európskej ligy proti predposlednému tímu tabuľky našej ligy. Karty sú pred duelom Slovana s Pohroním rozdané jasne. V tíme zo Žiaru nad Hronom prebehla počas týždňa trénerská zmena, dvojicu Rosinský - Urgela nahradil skúsený Mikuláš Radványi. Ťažko však predpovedať, či táto zmena pomôže hosťom uspieť na Tehelnom poli. Slovan sa musí zaobísť bez Davida Strelca, fortunaligového Hráča mesiaca september, ktorý si pre zranenie nezahrá do konca jesennej časti.

Žilina - Michalovce (sobota, 17.00)
Rovnako ako na Tehelnom poli sa aj pod Dubňom očakávajú gólové hody, tu však sledujú oči fanúšikov aj ofenzívne naladených michalovských futbalistov. Žilinčania sú v tabuľke druhí, iba o skóre za Slovanom, Michalovce okupujú ôsmu pozíciu. S ďalším gólom v reprezentačnom drese sa do klubu vrátil žilinský útočník Róbert Boženík a obrana hostí veľmi dobre vie, aké nebezpečenstvo z jeho strany hrozí. Výbornú formu však má aj kapitán šošonov Miroslav Káčer, ktorý sa v strede poľa stretne v mnohých súbojoch s najlepšie hodnoteným michalovským hráčom Kyriakosom Savvidisom.

Trenčín - Senica (nedeľa, 17.00)
Na žilinskom štadióne hrajú tento víkend aj Trenčania proti Senici. Domáci veľmi potrebovali reprezentačnú prestávku, veď chuť víťazstva vo Fortuna lige nepoznajú už päť zápasov. Naopak, Senica dva duely pred pauzou vyhrala a jej hráči oddychovali v čase, keď našli výbornú formu. Uvidíme, či im vydržala aj naďalej a ak áno, aj Senica ešte môže zamiešať karty v boji o top 6. Proti Trenčínu by si Záhoráci mohli veriť, v tomto kalendárnom roku ho zdolali vo všetkých troch vzájomných stretnutiach.

Dunajská Streda - Zlaté Moravce (nedeľa, 18.00)
Ďalší z trojice najväčších medailových favoritov hrá v domácom prostredí, Zlaté Moravce však tentoraz neprídu na Žitný ostrov ako odovzdaný outsider. ViOn totiž aj napriek štyrom zápasom bez výhry stále v pohode presahuje ambície a vyhrieva sa na piatom mieste s trojbodovým náskokom pred Trenčínom. Určite však potrebuje po čase znova vyhrať, no pozornosť sa v nedeľu sústredí skôr na ofenzívne hviezdy domácich. Tí strácajú na dvojicu na čele tabuľky štyri body a ak chcú zostať v úzkom kontakte so špičkou, musia uspieť.

    

Šláger kola: Dunajská Streda - Zlaté Moravce
Vybrali sme zápas tretieho s piatym. ViOn vie byť nepríjemný a ktovie, či nevystrčí rohy aj v ťažko dobytnej pevnosti DAC.

Otázka kola: Pomôže Pohroniu výmena trénera?
Veľa času na prácu zatiaľ Mikuláš Radványi nemal, ale napriek tomu za pár dní nejakú pečať mužstvu vtlačil a prvé zrkadlo mu nastaví už zápas na Tehelnom poli. Nie je to práve debut snov, ale možno práve ťažký duel dokáže z jeho zverencov dostať to najlepšie.

Očakávanie kola: Úspechy favoritov
Žilina aj Slovan by ako lídri tabuľky mali podľa papierových predpokladov doma svojich súperov zdolať a niečo podobné sa očakáva aj v prípade DAC. Zvládnu favoriti svoju rolu?