Dokáže niekto zdolať belasú presilu?

Dokáže niekto zdolať belasú presilu?

Rozhodnite, kto bol Hráčom mesiaca september vo Fortuna lige.

Futbalisti Slovana Bratislava mali ideálny september. V našej lige vyhrali všetky tri zápasy s celkovým skóre 11:2 a víťazne vstúpili aj do Európskej ligy, v ktorej na úvod zdolali Besiktas 4:2. Ich výkony a výsledky na domácej scéne sa prejavili aj v zložení finálovej jedenástky, ktorá bude súťažiť o titul Hráč mesiaca. Úradujúci majster Slovenska v nej má až šiestich zástupcov. Na základe oficiálnych štatistík získali nomináciu obranca Vasil Božikov, stredopoliari Marin LjubičičDávid Holman, autor prvého hetriku tejto fortunaligovej sezóny, aj útočníci Andraž ŠporarDavid Strelec, ktorí v septembri tiež skórovali trikrát. Na poltucet ich doplnil líder našej ligy v počte gólových prihrávok Erik Daniel, ktorého do finále ankety posunul spolu s najlepším strelcom DAC Dunajská Streda Kristopherom Vidom Milan Lešický: „Divokú kartu za mesiac september dávam Erikovi Danielovi zo Slovana Bratislava. Svojimi prihrávkami asistuje pri dôležitých góloch svojho klubu, najmä v záveroch zápasov. Napriek tomu, že väčšinou nastupuje do hry ako žolík z lavičky. Druhú divokú kartu dávam Kristopherovi Vidovi z Dunajskej Stredy. Nenápadný hráč, ktorý stojí za úspechmi svojho klubu. Prispel šiestimi gólmi a pravidelne býva v zostavách kola.“

DAC v súboji o Hráča mesiaca reprezentuje aj čerstvý víťaz ankety Gól mesiaca september Eric Davis. Na svojich postoch patrili v septembri medzi najlepších aj brankár Zlatých Moraviec Branislav Pindroch, stopér Serede Tidiane Djiby Ba a krajný obranca Ružomberka Alexander Mojžiš, autor dvoch víťazných gólov v hodnotenom období.

Svojho favorita v ankete Hráč mesiaca september môžete podporiť na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk/ až do stredy 16. októbra. Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.

   

Partnerom ankety Hráč mesiaca je ArkoDEFENSES od S&D Pharma SK.