Zápas mesiaca v Trnave, v Žiline štyria ašpiranti na prvú šestku

Zápas mesiaca v Trnave, v Žiline štyria ašpiranti na prvú šestku

Pozvánka na zápasy 11. kola Fortuna ligy.

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 16.30)
Šláger kola a Zápas mesiaca september hneď na úvod - Spartak si zmeria sily s DAC. Súboj štvrtého s tretím, a zároveň duel dvoch silných pohárových ašpirantov nemá favorita. Dunajská Streda stále siaha po najvyšších pozíciách, Trnava o ne bojuje zo závetria, ale po sobote môže byť všetko inak. Oba tímy dosiaľ inkasovali zhodný počet dvanásť gólov, no dvojbodový vankúš pre DAC tvoria štyri góly navyše v kolónke strelených. Zoberú to trnavskí útočníci ako výzvu?

Nitra - Senica (sobota, 17.00)
Ani výhra 3:0 na ihrisku Pohronia Nitru nenaštartovala, následne podľahla Michalovciam aj Slovanu s celkovým skóre 0:7. So Senicou odohrá Nitra šesťbodový zápas a už aj s imperatívom víťazstva, aby sa znova neprepadla na posledné miesto tabuľky. Hosťom sa takisto nedarí, spolu s Nitrou a Pohroním tvoria trio tímov s jednociferným bodovým ziskom. Práve vzájomné duely tak považujú za najväčšiu šancu odraziť sa kamsi vyššie.

Pohronie - Michalovce (sobota, 17.00)
Po páde na dno tabuľky skončil na poste športového riaditeľa u nováčika z Pohronia Róbert Jež. Tri prehry v sérii a iba jediné víťazstvo v desiatich dueloch nie sú dobrou vizitkou pred zápasom s nevyspytateľnými Michalovcami. Zemplínčanov väčšinou súperi vnímajú ako prijateľného protivníka, no najmä po posilnení kádra v závere leta viacerými legionármi ich kvalita značne vzrástla. Proti Ružomberku ušiel zverencom Antona Šoltisa aspoň bod v posledných minútach, vynahradiť si to chcú v Žiari nad Hronom.

Žilina - Sereď (sobota, 17.00)
Šošoni prišli o punc nezdolateľnosti v Dunajskej Strede, ale možno je to aj dobre vzhľadom na opadnutie tlaku z mužstva, na ktoré smerovali a stále aj tak smerujú veľké očakávania zo všetkých strán. Bude Žilina jediným tímom schopným konkurovať Slovanu? Aj po nedeľňajšej prehre je druhá s bezpečným štvorbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou a ktovie, možno sa po víkende objaví znova na čele. Pre žlto-zelených by totiž víťazstvo proti Seredi malo byť povinnosťou. Hostia ťahajú unikátnu šnúru piatich remíz, no bodový zisk v sobotňajšom dueli by sme v ich prípade považovali za prekvapenie.

Trenčín - Zlaté Moravce (nedeľa, 17.00)
Zubami-nechtami sa Trenčania držia v hornej šestke a práve záverečným zápasom prvej polovice základnej časti si môžu svoju pozíciu zaujímavo posilniť. V prípade víťazstva sa totiž dotiahnu na piaty ViOn, svojho nedeľňajšieho súpera na žilinskom štadióne. Zlatomoravčania nevyhrali už trikrát po sebe a v tabuľke pozvoľna klesajú, dokážu však z minima vždy vyťažiť maximum a zápasy proti nim nebývajú príjemné.

Ružomberok - Slovan (nedeľa, 18.00)
Po tesných víťazstvách 1:0 v Dunajskej Strede a Michalovciach sú ružomberskí futbalisti plní sebavedomia pred zápasom proti Slovanu. Pravdou však je, že napríklad pred týždňom na Zemplíne vôbec nehrali dobre a za úspech môžu vďačiť okrem strelca Mojžiša skvele chytajúcemu navrátilcovi v bráne Macíkovi. Belasí opäť prerotujú zostavu po zápase Európskej ligy, sú na čele tabuľky a pri sile ich kádra si to môžu dovoliť. Favoritom beztak zostanú, ale domáci budú určite nepríjemne hrýzť.

   

Šláger kola: Trnava - Dunajská Streda
Priamy súboj o tretie miesto po prvej polovici jesene, ale pre DAC zároveň zápas dôležitý pre udržanie si kontaktu s najužšou špičkou tabuľky. Výhra v Trnave nie je jednoduchou úlohou, hostia však už postrácali viac bodov, ako by si priali, a preto potrebujú uspieť. Rovnaký cieľ má aj Spartak, a tak je to pred Zápasom mesiaca zaujímavé z oboch strán.

Otázka kola: Natiahne Sereď sériu piatich remíz?
Ak by sa to minulosezónnemu nováčikovi podarilo, zaznamenal by poriadne prekvapujúci výsledok, veď zo Žiliny sa body často nenosia. Seredčania sú však experti na nerozhodné rezultáty. Podarí sa im ďalší pod Dubňom?

Očakávanie kola: Budú trnavské hradby ďalej nedobytné?
Pre futbalistov Dunajskej Stredy neexistuje v našej lige väčší strašiak ako zápas na Štadióne Antona Malatinského. V Trnave naposledy bodovali v marci 2014 vďaka víťazstvu 2:1 a odvtedy sa ťahá ich prekliatie na ihrisku Spartaka, kde prehrali deväťkrát v rade - osemkrát v ligovej súťaži a raz v pohári. Skončí sa táto séria v sobotu podvečer?