Jedna séria sa zaokrúhlila, druhá skončila

Jedna séria sa zaokrúhlila, druhá skončila

V Dunajskej Strede sa znova potvrdilo, že DAC to na Žilinu vie.

Po nedeľňajšom šlágri 10. kola Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina už nie je ani jedno mužstvo bez prehry. Posledným tímom bola Žilina, ktorá však prehrala v Dunajskej Strede 0:1 po krásnom góle Erica Davisa. DAC tak zosadil šošonov z líderskej pozície, na ktorú vyskočil obhajca titulu Slovan Bratislava po vysokej domácej výhre 5:0 nad Nitrou.

"Rozhodol prvý polčas, v ktorom nám chýbal lepší pohyb a dôraz. Okrem jednej šance sme si nevedeli vytvoriť ďalšie. Hrali sme pomaly. Všetky lopty sme odkopávali, nehrali sme to, čo sme chceli. Každá jedna lopta sa odrazila k súperovi, ktorý to využíval a nám sa bez lopty hralo ťažko. V druhom polčase už bolo viac šancí, hralo sa hore-dole. Na konci sme mohli dať vyrovnávajúci gól, ale trafili sme brvno" zhodnotil zápas kapitán hostí Miroslav Káčer. Žilinčania ťahali sériu deviatich zápasov bez prehry, ktorá sa na Žitnom ostrove skončila. "Každá prehra škrie. Tá séria bola fajn, urobili sme všetko pre to, aby bola čo najdlhšia. Bohužiaľ sme o ňu prišli. Musíme to hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšieho súpera. Myslím si, že sme prespali prvý polčas. Nebolo to také energické, bolo tam veľa ľahkých strát. Na ihrisko sa nemôžeme vyhovárať, lebo súper mal rovnaké podmienky ako my. Prvý polčas bol z našej strany bojazlivý. Dunajská Streda mala loptu viac na kopačkách. V druhom polčase sme išli za gólom, ale nepadol nám," konštatoval brankár MŠK Dominik Holec.

Dunajská Streda opäť potvrdila, že sa jej proti Žiline darí. Bodovala s ňou desiaty raz v rade. Naposledy sa vo vzájomných zápasoch týchto klubov tešili Žilinčania 15. októbra 2016, keď v Senci triumfovali 6:0. Tentokrát zverenci trénera Petra Hyballu svojho súpera nepustili do mnohých príležitostí. "Povedali sme si, že od prvej minúty musíme hrať pressing, nemôžeme im dať priestor, čo sa nám aj darilo. Dobre sme ich napádali. Pripravujeme sa na každého rovnako, ale keď hráte so Žilinou, musíte sa pripraviť na 130 percent, to sa aj podarilo. Zaslúžene sme vyhrali," myslí si stredopoliar DAC Andrej Fábry. „Bol to ťažký zápas s vysokým tempom, obe mužstvá chceli vyhrať. My sme dominovali, loptu sme mali stále na kopačkách, hosťom sme dovolili len jednu alebo dve šance. Mali sme viac príležitostí, ktoré sme mali premeniť a koniec by nebol taký napätý. Bola to tímová práva, behali sme do 93. minúty. Spolu sme to dokázali, zdolali sme Žilinu," tešil sa domáci stredopoliar Kristopher Vida.