Hetrik predpovedal kustód

Hetrik predpovedal kustód

Generálka na štvrtkový zápas Európskej ligy v Brage sa nášmu úradujúcemu šampiónovi vydarila na jednotku. Slovan vyhral v 10. fortunaligovom kole nad Nitrou vysoko 5:0.

Najväčší podiel na triumfe mal maďarský reprezentant Dávid Holman, ktorý bol na ihrisku iba do 61. minúty, no stihol streliť tri góly. „Dosiahol som svoj prvý hetrik v kariére. Mám obrovskú radosť. Zo začiatku som sa nevedel presadiť, no potom som otvoril skóre a už to išlo. Teším sa z hetriku aj víťazstva,“ poznamenal 26-ročný stredopoliar.

Zaujímavosťou je, že Dávidovi Holmanovi predpovedal takýto zápas jeden z členov realizačného tímu trénera Jána Kozáka ml. „Náš kustód Peter Paulický ešte pred zápasom prišiel za mnou a povedal mi, že strelím tri góly. Spýtal som sa ho, či je normálny. Napokon som mu sľúbil, že ak sa mi to podarí, dostane odo mňa veľký darček. Po mojom treťom góle mal ešte väčšiu radosť než ja, takže teraz rád splním svoj sľub.“

Prvé dva góly padli ešte v prvom polčase a boli podobné. Dávid Holman vďaka svojej individuálnej kvalite potrestal chyby súpera a strelami pravačkou k žrdi zariadil vedenie 2:0. Po zmene strán maďarskému reprezentantovi neuznal rozhodca Peter Ziemba jeden presný zásah pre ofsajd Dražiča, no napokon sa predsa len dočkal. Po zákroku Vrábela v pokutovom území práve na Holmana si zobral loptu na biely bod sám faulovaný hráč a na dvakrát prekonal brankára Šípoša „Hetrik ma lákal a som rád, že mi spoluhráči prenechali penaltu. Brankár síce moju strelu vyrazil, ale ešte som dokázal poslať loptu do siete. Bolo to hektické, ak by mi dorážka nevyšla, bol by som na seba veľmi nahnevaný.“

Pre trest od disciplinárnej komisie SFZ za udalosti z derby s Trnavou (2:0) sledovali zápas naživo iba desiatky detí, ktoré zavítali na štadión. Vďaka tomu mali výsostné právo vidieť Holmanov hetrik na vlastné oči. „Ďakujeme deťom, ktoré prišli. Snažili sa, ale väčšina miest bola prázdna a nebolo to ľahké. Verím, že nič také už nezažijem,“ doplnil šikovný stredopoliar, ktorý sa v zápase prezentoval aj niekoľkými výbornými defenzívnymi zákrokmi. V stretnutí teda ukázal nielen vysokú kvalitu, ale aj srdce. 

Po presných zásahoch Holmana padli ešte dva góly. Svoj štvrtý presný zásah v aktuálnom fortunaligovom ročníku si pripísal David Strelec a presadil sa aj striedajúci Nono. „V každom zápase chcem dať gól a hrať najlepšie ako viem. Keď budem každú situáciu riešiť s rozumom, verím, že góly prídu. Som rád, že sa mi podarilo prispieť k víťazstvu. Nitra hrala organizovane vzadu. Vedel som, že keď dáme prvý a druhý gól, už to pôjde,“ poznamenal David Strelec.

   

SPOKOJNOSŤ LEN S NÁVRATOM

Pre Nitranov bol zápas na Tehelnom poli nesmierne náročný. Nielenže hrali proti najsilnejšiemu súperovi v našej lige, ale do stretnutia nemohli zasiahnuť dve opory. Pre zranenie chýbal tvorca hry Michal Faško, chorý bol líder defenzívy Pavol Farkaš. „Prvý polčas nebol z našej strany zlý, ale tesne pred prestávkou sme spravili chybu, hneď nato som zaváhal aj ja a bolo 0:2. Potom už bolo po zápase,“ myslí si stredopoliar Miloš Šimončič, ktorý vo Fortuna lige nastúpil po takmer pol roku v základnej zostave. Na dlhšie obdobie ho totiž z hry vyradilo ochorenie tetánia. „Je to jediná vec, ktorá ma potešila. Inak nemôžem byť spokojný s ničím,“ doplnil skúsený defenzívny stredopoliar.