Hrali pre Trusu, po dobrom výkone však výsledkovo vybuchli

Hrali pre Trusu, po dobrom výkone však výsledkovo vybuchli

Michalovskí futbalisti mali Ružomberok na lopatkách, za nepremenené šance však tvrdo pykali.

Obrovskú erupciu radosti zažili Ružomberčania v nadstavenom čase zápasu v Michalovciach. Po tom, ako boli počas deväťdesiatich minút horším tímom a vypracovali si jedinú streleckú príležitosť, práve po rane Dalibora Takáča zahrávali rohový kop a košický odchovanec posadil center na hlavu Alexandra Mojžiša. Krajný bek Liptákov presným zásahom rozhodol už druhý zápas za sebou, rovnako ako týždeň predtým v Dunajskej Strede. „Je to veľmi zvláštny pocit, veď ja nie som žiadny strelec,“ usmieval sa šťastný 20-ročný mladík po góle, ktorým už druhýkrát zariadil pre svoj tím trojbodový zisk. „Nejaká oslava určite bude,“ sľuboval Alexander Mojžiš.

Ružomberčania pritom herne nepresvedčili a brankár Matúš Macík bol v celozápasovej permanencii. „Pravdupovediac, už som ani neveril. Futbal sa však hrá na góly a my sme jeden dali, takže sa radujeme. Je pravda, že Michalovčania mali prevahu na lopte, ale popasovali sme sa s nimi a napokon to vyšlo,“ dodal Mojžiš.

Azda najviac gólových šancí mal domáci stredopoliar Peter Kolesár, len v prvom polčase sa dostal k trom sľubným zakončeniam. „Boli sme lepší, ale jednoducho nám nebolo súdené vyhrať. Inkasovali sme v samom závere a neskutočne nás to mrzí. Šancí sme mali naozaj dosť, mali sme ich premeniť,“ sypal si popol na hlavu Kolesár, ktorého tím ešte nikdy Ružomberok nezdolal. „Viem o tom, všetci o tom vieme a dnes sme to chceli zlomiť. Mali sme k tomu veľmi blízko, no opäť sa nám nepodarilo vyhrať a dokonca sme nezískali ani bod.“

Zemplínčania nastúpili na trávnik v tričkách s číslom 29 a odkazom pre spoluhráča Mateja Trusu, ktorý pred dvoma týždňami v zápase s Trenčínom utrpel zlomeninu nohy a čaká na neho dlhá pauza. Bol však na tribúne a o odkaze netušil. „Bol to nápad vedenia nášho klubu a ľudí, ktorí sa okolo futbalu v Michalovciach pohybujú. My v šatni sme chceli Mateja takto podporiť a dúfame, že sa čo najskôr vráti. Už sa zotavuje, tešíme sa na neho,“ usmial sa Peter Kolesár. Mateja Trusu gesto spoluhráčov dojalo: „Vôbec som to nečakal. Odkaz ma veľmi potešil a chýbalo málo, aby som sa rozplakal.“

Na mladého futbalistu čakajú ešte štyri týždne s barlami a potom bude môcť na nohu stúpiť a začať rehabilitovať. „Prvotný odhad bol omnoho horší, toto znie omnoho lepšie ako rok pauzy. Operácia sa podarila výborne, a tak mám úsmev na tvári. Nemám prečo smútiť, môj stav sa zlepšuje. Verím, že vo februári budem hrať futbal,“ načrtol optimistický scenár Matej Trusa.