V nedeľu tretí s prvým aj štvrtý s piatym

V nedeľu tretí s prvým aj štvrtý s piatym

Pozvánka na zápasy 10. kola Fortuna ligy.

Sereď – Trenčín (sobota, 16.30)
Sériu štyroch remíz sa Seredčania pokúsia zlomiť proti AS, ktorý nevyhral tri duely po sebe a rovnako má potrebu plného bodového zisku. Trenčania uzatvárajú prvú šestku, v tabuľke sú už iba o skóre pred Michalovcami, ktoré hrajú v sobotu doma. Pohárové povinnosti oba tímy zvládli, hoci Trenčín sa v Košiciach na postup nadrel a uspel až po penaltovom rozstrele. V minulej sezóne oba tímy vyhrali po jednom vzájomnom zápase. Uvidíme, či sa v Myjave podarí niekomu nakloniť bilanciu vo svoj prospech.

Michalovce – Ružomberok (sobota, 19.00)
Zápas, ktorý nemá favorita, môže pre Zemplínčanov nadobudnúť zaujímavý punc. Ešte nikdy totiž Liptákov vo Fortuna lige nezdolali, sedem vzájomných duelov vyhral Ružomberok a päť sa skončilo remízou. Do Michaloviec sa vrátil šikovný krídelník Emmanuel Mensah, v sobotu však ešte nenastúpi. „Ruža“ si v pohári schuti zastrieľala proti Kalši a na výkon z utorka nutne potrebuje nadviazať, pretože aj napriek prekvapujúcemu víťazstvu 1:0 v Dunajskej Strede je stále až na deviatom mieste tabuľky. Pikantný duel čaká na Martina Regáliho, ktorý v lete zamieril zo Zemplína na Liptov.

Senica – Pohronie (sobota, 19.00)
Doslova šesťbodový zápas predposledného s posledným je pre oba tímy možnosťou odpútať sa od dna tabuľky a ponaháňať Nitru s Ružomberkom. Senica aj Pohronie majú na konte iba jediné víťazstvo, no vo vzájomnom dueli obaja veria v plný bodový zisk. Domáci stavia na hravosť legionárov z Južnej Ameriky, nováčik zasa na poctivé slovenské futbalové srdce. Obaja si však musia dať pozor na defenzívu, veď dovedna inkasovali už hrozivých štyridsaťdva gólov.

Slovan – Nitra (sobota, 19.00)
Najťažší možný zápas čaká na futbalistov Nitry, na štadióne rozbehnutého majstra Slovana bude akýkoľvek bodový zisk hostí veľmi pozitívnym prekvapením. Belasí majú počas jesene po zápasoch Európskej ligy na programe ťažké duely na ihriskách súperov a práve preto by mali doma s Nitrou zabodovať naplno, pretože vážnejšie problémy môžu prísť neskôr. V zostave Slovana opäť očakávame talentovaného Davida Strelca, ktorý je jednou z komét tejto sezóny a keďže európske zápasy zatiaľ nehráva, využívaný je práve vo fortunaligových.

Dunajská Streda – Žilina (nedeľa, 18.00)
Šláger kola na Žitnom ostrove, najväčší rivali Slovana v boji o titul si to rozdajú zoči-voči. Ak uspeje hosťujúca Žilina, čo sa jej však z posledných deviatich pokusov nepodarilo ani raz, nielenže zostane na čele tabuľky, ale vypracuje si skvelý desaťbodový náskok pred DAC. Výhra domácich by znamenala, že okresajú manko na lídra a vrátia sa do hry o najvyššie priečky. Oba tímy milujú ofenzívny futbal, v nedeľu očakávame poriadnu gólovú porciu.

Zlaté Moravce – Trnava (nedeľa, 18.00)
ViOn sa síce v Slovnaft Cupe natrápil na pôde druholigového Trebišova, no postupový cieľ naplnil a v nedeľu vyzve vo Fortuna lige Trnavu. Zápas bude špecifický pre viacerých hráčov aj funkcionárov domácich, ktorí prišli do klubu práve zo Spartaka. Navyše, hrá štvrtý s piatym, ale nezvyklé je, že v pozícii vyššie postaveného tímu sú Zlaté Moravce. Ťažko však hovoriť o pozícii favorita, v tomto dueli sa naozaj môže zrodiť akýkoľvek výsledok.

   

Šláger kola: Dunajská Streda – Žilina
V ostatných šiestich vzájomných zápasoch týchto tímov padlo dovedna sedemnásť gólov, je však nutné pripomenúť, že aj vrátane jednej nepopulárnej bezgólovej remízy. Tú tentoraz neočakávame, DAC aj Žilina určite ukážu to najlepšie, čo je v nich.

Otázka kola: Odrazí sa Senica od dna?
Domáci zápas s predposledným Pohroním je pre Záhorákov ideálnou príležitosťou opustiť dvanástu priečku tabuľky. Ak sa im to nepodarí, zostanú na nej možno aj dlhšiu dobu, a to by bolo veľmi nebezpečné. Spravia všetko pre to, aby sa takémuto čiernemu scenáru vyhli?

Očakávanie kola: Vyrovná sa situácia na čele?
Víťazstvo Slovana nad Nitrou by prekvapením nebolo a ak DAC doma zdolá Žilinu a pripraví jej prvú prehru v sezóne, situácia na čele tabuľky sa zmení aj trošku zamotá. Dokáže si tím Jaroslava Kentoša udržať doterajšiu suverenitu?