Boženík už medzi dvojicou Trenčanov

Boženík už medzi dvojicou Trenčanov

Futbalisti Trenčína budú mať po troch zápasoch bez víťazstva čo robiť, aby uhájili post lídra Hitparády talentov.

Desiate kolo Fortuna ligy by mohlo priniesť zmenu na čele Hitparády talentov. Od 6. kola bola na prvých dvoch miestach pevne usadená dvojica hráčov Trenčína Osman Bukari, Abdul Zubairu, ale to je už minulosťou. Rozdelil ich útočník Žiliny Róbert Boženík, autor víťazného gólu v sobotňajšom zápase s Pohroním (2:1). Navyše, 19-ročného slovenského reprezentanta delí v rebríčku najlepších mladých hráčov našej ligy od vedúceho Bukariho iba necelých 25 bodov. Cez víkend však oboch čaká náročný test. Trenčín nastúpi proti Seredi, s ktorou mal v minulej sezóne vyrovnanú bilanciu, Žilina sa predstaví v Dunajskej Strede, nad ktorou nevyhrala už takmer tri roky. Túto sériu bude chcieť ukončiť aj obranca Branislav Sluka, ktorý v Hitparáde talentov postúpil zo šiestej priečky hneď za vedúcu trojicu. Pomohol mu aj pokles dvojice Dunajskostredčanov obrancu Cesara Blackmana (zo 4. na 7. miesto) a brankára Martina Jedličku (z 5. na 6.) po domácej prehre 0:1 s Ružomberkom. Ich spoluhráč Matej Oravec si udržal deviatu priečku a nad ním zostal stredopoliar Zlatých Moraviec Martin Kovaľ.

Útočník Nitry Milan Ristovski síce proti Michalovciam šiesty gól v sezóne nedal, ale bodové hodnotenie mal lepšie ako spomenutí dvaja hráči DAC, ktorých v rebríčku dostal pod seba a posunul sa na piate miesto. Naopak, brankár Nitry Dávid Šípoš, ktorý od Zemplínčanov inkasoval dvakrát, po týždni opustil prvú desiatku a teraz je dvanásty. O jedno miesto nahor sa tak posunuli Trnavčan Rafael Tavares (aktuálne 10.) a Žilinčan Michal Tomič (11.).

   

Top 25 Hitparády talentov

    

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.