V Žiari opakujúci sa scenár, Nitra na dobrej ceste

V Žiari opakujúci sa scenár, Nitra na dobrej ceste

Pohroniu sa doma ďalej nedarí, Nitra naopak vyhrala vonku prvýkrát v tejto fortunaligovej sezóne.

Prvé nitrianske víťazstvo na ihrisku súpera v tejto sezóne bolo vskutku štýlové, v Žiari nad Hronom vyhral predposledný tím tabuľky vysoko 3:0 a v priebežnom poradí preskočil nováčika aj Ružomberok. „Dôležitý bol veľmi dobrý vstup do zápasu a skorý gól. Nepodriadili sme sa hre domácich, čakali sme na okienka v defenzíve a darilo sa nám ich využívať,“ radoval sa po zápase autor prvého nitrianskeho gólu Samuel Šefčík. Jeho tím pôsobil na trávniku omnoho uvoľnenejšie a výhra bola zaslúžená. „Domácim to príliš nešlo, ale určite nebolo ľahké s nimi uspieť. My sme si dobre oddýchli počas reprezentačnej pauzy, mali sme akoby tréningový zápas v pohári a vedeli sme, že sme na dobrej ceste. Už cítime, že sa zohrávame, mužstvo je dlhšie pokope a ideme správnym smerom,“ dodal Šefčík.

Skóre stretnutia uzavrel severomacedónsky útočník Milan Ristovski, ktorý sa piatym gólom v sezóne dotiahol na lídrov streleckej tabuľky Jána Bernáta a Bogdana Mitreu. „Cítim sa šťastne, vlastne ako vždy, keď tím vyhrá. Tvrdo sme trénovali pre tieto tri body a vyplatilo sa. Každá výhra vonku je veľmi dôležitá a dvíha sebavedomie tímu,“ povedal Ristovski na margo faktu, že Nitra uspela u súpera vôbec prvýkrát v sezóne. Zároveň si prvýkrát od marcovej remízy 0:0 s Ružomberkom udržala čisté konto.

Jedným z mála hráčov Pohronia, ktorí si zaslúžia za výkon pochvalu, je kapitán Patrik Jacko. „Žiaľ, nerobili sme veci, ktoré sme si pred zápasom dohodli. Nebol to náš zápas a aj keď sme veľmi chceli, po dvoch inkasovaných góloch to už vôbec nešlo,“ konštatoval stopér Pohronia a pokračoval: „Do zápasu sme išli s dvoma útočníkmi, chceli sme ich hľadať dlhými loptami, prípadne uspieť po štandardkách, ale všetko to bolo márne. Dva góly v prvom polčase nás zrazili, a to ešte brankár Vantruba ďalšie dva chytil. Po obrátke sme začali aktívnejšie, no aj tak sme opäť inkasovali z brejku a bolo hotovo.“

Pohroniu na vlastnom štadióne nevychádzajú vstupy do stretnutí. Vo všetkých štyroch dueloch pred vlastnými fanúšikmi pustili jeho hráči súpera do dvojgólového náskoku a zmazať ho dokázali len proti Trnave (2:2). Slovanu podľahli 1:3, Trenčínu 0:4 a po ďalšej vysokej prehre s Nitrou je nováčik v tabuľke už predposledný. Panike však neprepadá. „Určite nemáme mať prečo zvesené hlavy, bojujeme ďalej. Toto je Fortuna liga, sú tu len kvalitní súperi a my urobíme všetko pre to, aby sme súčasný stav zvrátili a boli úspešní,“ uzavrel odchovanec prešovského futbalu.