Naďalej bok po boku na čele

Naďalej bok po boku na čele

Šláger kola Slovan Bratislava – MŠK Žilina sa skončil remízou 1:1, oba tímy majú na konte šestnásť bodov a šesťbodový náskok pred kvartetom prenasledovateľov.

Kto dokáže natiahnuť úspešnú sériu? Tak znela základná otázka pred šlágrom 6. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava – MŠK Žilina. Napokon o stopercentnú úspešnosť prišli oba najúspešnejšie slovenské tímy v ére samostatnosti. Duel na Tehelnom poli sa skončil výsledkom 1:1 a o jeho osude rozhodli pokutové kopy. Skóre otvoril domáci Rafael Ratao, ktorý po dorážke po penalte prekonal Dominika Holeca, hostia odpovedali z jedenástky zásluhou Miroslava Káčera.

Brankár Slovana Dominik Greif inkasoval v prvom kole na trávniku Pohronia (3:1), odvtedy si belasí v našej lige zakaždým udržali čisté konto. Nedeľňajší gól v Greifovej sieti stál úradujúceho majstra víťaznú šnúru. „Samozrejme, je to sklamanie. Chceli sme doma vyhrať a osamostatniť sa na čele tabuľky. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Mrzí nás aj to, že sme prišli o sériu bez inkasovaného gólu po tom, ako sme dostali gól z penalty, čo je vždy mrzuté. Nedá sa s tým nič robiť, treba sa sústrediť na ďalšie zápasy,“ poznamenal Dominik Greif.

Gólman belasých bol jediný z hráčov základnej zostavy, ktorý nastúpil od začiatku aj vo štvrtok v play-off o skupinovú fázu Európskej ligy proti PAOK-u Solún (1:0). Obmena kádra však podľa reprezentačného brankára nebola dôvodom prvej bodovej straty. „Každý jeden hráč v našom tíme má úžasnú kvalitu. Výhovorky o tom, že sme nezohraní, nemôžeme vypustiť do sveta. Mne sa hrá dobre s každým a doteraz sme to aj dokazovali. V predchádzajúcich zápasoch sme boli úspešní aj pri rotácii hráčov v zostave. Pred nami však bude ešte dosť zápasov na to, aby sme túto stratu odčinili,“ povedal Dominik Greif, ktorého meno opäť znelo tribúnami Tehelného pola. „Človek je veľmi šťastný, keď cíti takúto podporu. Teším sa na každý zápas a užívam si to. Niečo podobné zažil aj David Strelec. Sme odchovanci, máme u fanúšikov špeciálne miesto. Chápu to aj naši spoluhráči.“

Práve David Strelec patril medzi najaktívnejších hráčov Slovana, dve tutovky spálil, no po chybe hosťujúceho stopéra Martina Králika vybojoval pre Slovan pokutový kop. „Bol to ťažký zápas, Žilina má dobré mužstvo. Mali sme však vyhrať,“ skonštatoval 18-ročný útočník a ďalej dodal: „Myslím si, že všetci chceli podať čo najlepší výkon, aby sa dostali do zostavy na ihrisku PAOK-u. Každý chce hrať v takýchto zápasoch a dobrý výkon proti Žiline vás môže posunúť do jedenástky na Európsku ligu. Škoda, že sme neuspeli.“

     

ZASLÚŽENÝ BOD

Žilinčania v minulej sezóne prehrali na trávniku Slovana 2:5 a 2:6. Na úvod aktuálneho ročníka dosiahli podstatne pozitívnejší rezultát a ukázali, že môžu byť konkurentom belasých v boji o majstrovský titul. „Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas. Slovan si doma verí. Nechceli sme pôsobiť zaskočene, snažili sme sa im vyrovnať od úvodu. Bol to rovnocenný súboj, oba tímy mali svoje príležitosti. Remíza svedčí priebehu stretnutia,“ myslí si s 5 gólmi aktuálne najlepší strelec súťaže Ján Bernát, ktorému rozhodca Filip Glova tentoraz gól neuznal. „Bol to obojstranne kvalitný zápas, obe mužstvá sa snažili hrať futbal a predviedli bojovný a kompaktný výkon. Vedeli sme, že súper bude hrať s pozmenenou zostavou. Sila Slovana však spočíva v tom, že aj v prípade šetrenia opôr si dokáže udržať silu. Sme radi, že sme získali bod, remíza je spravodlivá,“ doplnil brankár Dominik Holec.

Žilina aj naďalej kráča bok po boku majstra. V prvých piatich zápasoch šošoni vyhrali a teraz prvýkrát stratili body. Na druhej priečke sú len zásluhou horšieho skóre. „Takýto štart nás veľmi teší. Išli sme od zápasu k zápasu, a tak by sme mali naďalej pokračovať. Predsezónnym cieľom bola prvá šestka, na tú sa primárne zameriavame. Vždy sa však sústredíme na najbližší duel, teraz nás čaká stretnutie so Senicou,“ uzavrel Ján Bernát.