Produktivta obrancov, šetrenie na PAOK, uznanie od súpera

Produktivta obrancov, šetrenie na PAOK, uznanie od súpera

Úradujúci majster je aj naďalej stopercentný, slovanisti nepripustili prekvapenie v Myjave proti Seredi a vyhrali 4:0.

Slovan Bratislava si udržal tohtosezónnu nezdolanosť a pod vedením Jána Kozáka ml. vo Fortuna lige stále neinkasoval. Sereď pred dvoma týždňami dokázala v Myjave vyškoliť Dunajskú Stredu (3:1), ale druhé prekvapenie mužstvo okolo kapitána Ľubomíra Michalíka nedosiahlo, Slovan vyhral presvedčivo 4:0.

Seredčania hrýzli do 25. minúty, keď po peknej akcii skóroval Kenan Bajrič. Belasí následne totálne prevzali opraty zápasu, ktorý bez problémov dotiahli do víťazného konca. „Kontrolovali sme celý zápas, nepustili sme ich do výraznej šance. Zaslúžene sme vyhrali,“ spokojne konštatoval brankár Slovana Michal Šulla, ktorý dostal príležitosť na úkor jednotky medzi žrďami Dominika Greifa. „Vedel som už od piatka, že pôjdem do brány. Veľmi som sa tešil a snažil som sa užiť si to. Chcel som pomôcť chalanom k dobrému výsledku a pokračovaniu víťaznej série.“

Nielen Dominik Greif nehral, Slovan uspel v značne pozmenenej zostave. Tréner Ján Kozák ml. nechal oddychovať aj takých hráčov ako Božikov, Holman či Moha, iba ako striedajúci vstúpili do stretnutia Ljubičič a Ratao. Dôvod je jasný – vo štvrtok sa úradujúci majster Slovenska predstaví na Tehelnom poli v dôležitom zápase play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy proti PAOK-u Solún. „Je dobré, že naskakujú aj chlapci, ktorí majú menšiu minutáž. Super, že sa tréner rozhodol rotovať hráčov, každý sa chce ukázať,“ myslí si Michal Šulla.

Slovan  sa pod Jánom Kozákom ml. výrazne zlepšil v defenzíve. V našej lige po príchode nového kouča ešte neinkasoval, na konte má len jeden gól vo vlastnej sieti z úvodného súboja na trávniku Pohronia, čo výrazne dopomohlo belasým k fortunaligovej stopercentnosti. Defenzíva Bratislavčanov však nielenže výborne bráni, ale proti Seredi sa predviedla aj vpredu. Bajrič strelil prvý gól zápasu, ľavý obranca Artem Suchockij pridal ku gólu aj asistenciu a jemu na gól prihral pravý bek Mitch Apau. „Od úvodu zápasu sa predo mnou otváral priestor. Išiel som dopredu, loptu som posunul Strelcovi, ktorý mi ju výborne poslal za obranu. Zrazu som bol sám pred brankárom a už stačilo len skórovať,“ opísal svoj naozaj efektný a veľmi dôležitý gól Kenan Bajrič. „To si budeme musieť ešte rozobrať. Keď dá ľavý obranca Artem Suchockij gól pravou nohou, to už je čo povedať. Chlapcom gratulujem ku gólom a je super, že sa presadzujú aj obrancovia. Kenan Bajrič si loptu zase pekne narazil a vyriešil to ako skúsený hroťák. Krásny gól,“ pochválil spoluhráčov Michal Šulla.

Slovanisti si urobili v kabíne výbornú náladu pred štvrtkovým zápasom s PAOK-om Solún. „Sme radi, že sa nám vydaril tento test pred Európskou ligou. Teraz chceme ukázať, že žiadny tím nemôže prísť na Tehelné pole a pohodlne vyhrať. Sme radi, že sme vyhrali 4:0 a odviedli sme super robotu. Európa je však iná a tam sa chceme takisto ukázať,“ poznamenal Andraž Šporar, ktorý mal pri neúčasti Božikova kapitánsku pásku a svojím tretím gólom v sezóne zvýšil v 65. minúte na 3:0.

   

ŽELANIE KOZÁKOVI

Seredčania sa v dobrom svetle ukázali až do prvého inkasovaného gólu, súpera miestami potrápili rýchlymi protiútokmi. Vysokú prehru vnímali pragmaticky. „Skončilo sa to 0:4, čo je dosť veľká nakladačka. Chceli sme však hrať otvorený futbal. Všetci vieme, že Slovan má veľmi kvalitný tím. V kľúčových situáciách v šestnástke sú pokojní, my sme nevedeli lepšie riešiť finálnu situáciu, oni áno. Zaslúžene sa to skončilo 0:4,“ poznamenal pravý obranca Martin Sus, na ktorého nadviazal kapitán Ľubomír Michalík: „Minulý rok sme s nimi štyrikrát prehrali a chceli sme to zlomiť. Majú však obrovskú kvalitu. Musíme ďalej makať a snáď to raz dokážeme. Fandím Janovi Kozákovi, spolu sme boli v reprezentácii. Myslím si, že mladí tréneri by mali dostávať priestor. Som rád, že tam je a prajem Slovanu veľa šťastia v Európe.“