Slukov súboj s trenčianskou presilou

Slukov súboj s trenčianskou presilou

Aj po 4. kole Fortuna ligy sa zmenil líder Hitparády talentov.

Štyri kolá a štyria lídri zo štyroch rôznych klubov - taká je bilancia v Hitparáde talentov v úvode novej sezóny. Tieto čísla len potvrdzujú veľkú vyrovnanosť Fortuna ligy aj takto prostredníctvom pohľadu na individuálne výkony mladých hráčov.

Po Petrovi Mosesovi Enejim zo Senice, Martinovi Jedličkovi z Dunajskej Stredy a Kristiánovi Vallovi zo Žiliny prevzal post jednotky rebríčka Abdul Zubairu z Trenčína. Dvadsaťročný nigérijský stredopoliar sa v posledných zápasoch rozstrieľal. Po góle do siete Žiliny skóroval aj o týždeň neskôr proti Dunajskej Strede a jeho vyrovnávajúci zásah na 1:1 napokon v súčte s úspešnou strelou Hamzu Čatakoviča znamenal pre AS prvé víťazstvo v sezóne. Navyše, Zubairu sa v oboch prípadoch dostal do oficiálnej jedenástky kola. Ešte lepšou produktivitou sa môže pochváliť jeho spoluhráč a rovesník Osman Bukari, ktorý už má na konte tri asistencie a v Hitparáde talentov sa posunul z piateho na druhé miesto. Na štvrtej priečke spred týždňa zostal ďalší Trenčan Martin Šulek a v tomto červeno-bielom „mori“ sa momentálne z konkurentov dokázal udržať iba Žilinčan Branislav Sluka, ktorý sa na víťazstve MŠK 3:2 v Ružomberku podieľal gólom aj asistenciou. V prvej desiatke mu robia spoločnosť aj ďalší dvaja šošoni – šiesty Ján Bernát a ôsmy Róbert Boženík. Kým Bernát strelil v štvrtom stretnutí už tretí gól, objav Fortuna ligy 2018/19 si na Liptove otvoril gólový účet v novej sezóne a v Hitparáde talentov hneď poskočil o osem miest.

Okrem Trenčína a Žiliny má trojnásobné zastúpenie v top 10 Hitparády talentov napriek dvom prehrám v rade aj Dunajská Streda. Jej brankárska jednotka Martin Jedlička v rebríčku mierne klesá, ale stále je na piatej pozícii. Aktuálnou deviatkou rebríčka je obranca DAC Cesar Blackman, za ním nasleduje stredopoliar Connor Ronan.

Jediný, kto narúša hegemóniu hráčov spomenutých klubov je Rafael Tavares z Trnavy. Brazílsky ofenzívny futbalista ťahá šnúru troch duelov s jedným bodom, v nedeľu v Žiari nad Hronom pridal k asistenciám zo zápasov v Žiline a s Nitrou svoj premiérový gól v našej lige. V Hitparáde talentov po 4. kole mu patrí siedme miesto.

     

Top 25 Hitparády talentov

     

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.