Kŕče vystriedali zimomriavky

Kŕče vystriedali zimomriavky

Slovan zvládol generálku pred odvetou 3. kola kvalifikácie Európskej ligy.

Futbalisti Slovana Bratislava si pred utorkovým zápasom Európskej ligy s Dundalkom spravili chuť vo fortunaligovom stretnutí so Zlatými Moravcami. Konto súpera zaťažili štyrmi gólmi a Dominik Greif, premiérovo s kapitánskou páskou v súťažnom dueli, neinkasoval ani raz. Prvýkrát v novom ročníku nastúpil od začiatku Dávid Strelec a dokonalo nahradil oddychujúceho Andraža Šporara. Iba osemnásťročný útočník počas celého stretnutia zamestnával obranu hostí a patril k najlepším hráčom na ihrisku. V 65. minúte zaujal peknou individuálnou akciou, keď vyškolil troch obrancov Zlatých Moraviec a prihral na gól Nonovi. "Išiel som jeden na jedného s krajným obrancom, chcel som spraviť dvojitý bicykel, ale zožral mi hneď prvý. Potom som vbehol medzi dvoch obrancov, jednému som dal tuším jasle a videl som na zadnej tyči Nona, tak som mu prihral a padlo to tam," opísal Strelec svoju akciu vedúcu k tretiemu zásahu Slovana. V závere zápasu sa dočkal aj on, keď si Moha vypýtal faul v pokutovom území a Strelec s prehľadom premenil jedenástku. "Na penalty nie sme vopred určení, ide o to, kto sa ako cíti. Musím sa však poďakovať Mohovi, že mi ju prenechal." V silnej konkurencii slovinského kanoniera Šporara si slovenský reprezentant do 21 rokov váži každú príležitosť. Tej sobotnej sa chopil na výbornú a verí, že nebola posledná. "Užil som si to. Bolo to neskutočné. Keď na konci zápasu skandovali fanúšikovia moje meno, mal som zimomriavky. Už som mal aj kŕče, ale keď som ich počul, zabudol som na to a chcel som streliť ešte jeden gól. Bodaj by som to zažíval každý víkend. Som rád, že som dostal šancu a musím sa poďakovať. Dúfam, že sa ešte dočkám," dodal David Strelec.

Úspešný večer zažil aj Dominik Greif. Neinkasoval už v piatom súťažnom zápase za sebou. "Ani neviem, či som niekedy mal takú sériu, asi ani nie. Dúfam, že ju ešte natiahnem. Tréner neustále bazíruje na zodpovednosti v defenzíve," vyhlásil brankár belasých. Proti ViOnu sa predstavil v pozícii kapitána. Aj keď to bola jeho premiéra medzi mužmi, veľkú hlavu si z toho nerobil. "Keď som prišiel do šatne, mal som na mieste kapitánsku pásku. Potešilo ma to, je to česť, ale je to iba páska. To z vás lídra nespraví. Som však rád, že mi tréneri dôverujú, ale ak to nemáte v sebe, páska vám nepomôže. Bol som kapitán aj v mládežníckych kategóriách a v príprave, takže ma to našťastie už nič stáť nebude," uzavrel s úsmevom Greif.

Sobotňajší víťazný zápas priniesol trénerovi Jánovi Kozákovi aj jednu drobnú starosť. Už v závere prvého polčasu musel odísť z ihriska strelec úvodného gólu Dávid Holman. "Má nakopnuté lýtko. Nie je tam nič natiahnuté iba silno nakopnuté. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Urobíme maximum, aby mohol v utorok nastúpiť proti Dundalku," informoval kouč fortunaligového lídra.