Šláger hneď na úvod, v nedeľu ďalší sviatok v Žiari

Šláger hneď na úvod, v nedeľu ďalší sviatok v Žiari

Pozvánka na zápasy 4. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Žilina (sobota, 18.00)
Brány fortunaligových štadiónov sa ako prvé otvoria v Ružomberku, kde v šlágri kola Liptáci privítajú silnú Žilinu. Hostia zatiaľ nezaváhali a s deviatimi bodmi z troch zápasov sú bok po boku so Slovanom na čele tabuľky. V ostatných šiestich vzájomných ligových zápasoch vyhral Ružomberok iba raz, v tejto sezóne ako jediný tím súťaže už zažil výhru, prehru aj remízu. Je zaujímavé, že v troch kolách a osemnástich zápasoch novej sezóny sa zrodil iba jeden nerozhodný výsledok, a to v zápase Trenčína s Ružomberkom (1:1).

Michalovce – Senica (sobota, 19.00)
V minulej sezóne získali Michalovčania prvý bod v domácom zápase štvrtého kola proti Senici. História sa opakuje a Zemplínčania veria, že bude ešte veselšia, po troch prehrách by radi Záhorákov zdolali a premiérovo sa v sezóne radovali z víťazstva. Michalovské tribúny si počas týždňa vychutnali mládežnícky turnaj za účasti slávnej Barcelony a namlsaní fanúšikovia by teraz mohli pomôcť aj svojmu A-tímu na neľahkej ceste v úvode sezóny. Senica je zatiaľ trojbodová, vyhrala v prvom kole nad Trenčínom, ale odvtedy dvakrát vyšla naprázdno.

Nitra – Sereď (sobota, 19.00)
Najvyšší čas skórovať a bodovať, hovoria si okrem Michaloviec aj pod Zoborom, kde futbalisti Nitry privítajú Sereď. Minulosezónny nováčik je v pohode, so šiestimi bodmi mu úvod sezóny vyšiel, keď zdolal Senicu aj DAC. Nitra po prehrách 0:1 s Ružomberkom a Zlatými Moravcami neuspela po výsledku 0:2 ani v Trnave a prehry bolia o to viac, že boli veľmi tesné a Nitra už určite bodovať mohla. Pomôže jej prekonať túto negatívnu sériu nová posila Michal Faško?

Slovan – Zlaté Moravce (sobota, 19.00)
Po výhre 1:0 v Európskej lige nad Dundalkom Slovan opäť prepína na fortunaligový režim, domáci zápas so Zlatými Moravcami by mal byť pre belasých povinnou jazdou. Lenže aj také duely často vedia byť poriadne tŕnisté, zvlášť pri húževnatosti ViOnu, ktorý nazbieral v troch dueloch šesť bodov. Belasí vedú tabuľku s pekným skóre 9:1, tréner Ján Kozák určite opäť niekoľko hráčov prerotuje, no aj tí z lavičky majú kvalitu na to, aby proti ViOnu naplnili rolu favorita trojbodovým ziskom. Zlaté Moravce majú spolu s Ružomberkom po Slovane najlepšiu defenzívu. Inkasovali len dvakrát od Dunajskej Stredy a na túto zbraň sa určite budú spoliehať aj na Tehelnom poli.

Trenčín – Dunajská Streda (sobota, 19.00)
Po nečakanej prehre so Sereďou Dunajskostredčania vystužili už beztak kvalitný káder, na hosťovanie s opciou prišiel z českého Jablonca na Žitný ostrov Andrej Fábzy. Bývalá opora nitrianskeho klubu má šancu preraziť do základnej zostavy trénera Petra Hyballu a ukázať sa môže možno už hneď proti Trenčínu. Zápas sa hrá v Žiline, kde umelý trávnik môže viac vyhovovať Trenčanom, no tí nemajú ideálnu formu podčiarknutú iba jedným získaným bodom v troch zápasoch. Vedenie klubu okamžite zareagovalo a v uplynulých dňoch posilnil AS španielsky ľavý obranca a nositeľ slávneho futbalového mena John Neeskens. S legendárnym Holanďanom Johanom Neeskensom však nemá rodinné spojenie.

Pohronie – Trnava (nedeľa, 18.00)
Po výhre v Ružomberku sa nováčikovi dýcha ľahšie, najťažší balvan už z futbalistov Pohronia opadol. V nedeľu privítajú Trnavu, ktorá sa postupne stále viac zohráva a jej herný prejav napĺňa fanúšikov optimizmom. Spartak naposledy zdolal Nitru 2:0 a v každom z troch zápasov skóroval presne dvakrát. Podobný nástrel by pri zodpovednej obrane mohol stačiť aj na víťazstvo u nováčika, no také jednoduché to nebude. Najmä keď domácich poženú rovnako ako v úvodnom kole proti Slovanu zaplnené tribúny štadióna v Žiari nad Hronom.

  

Šláger kola: Ružomberok – Žilina
V Ružomberku sa stretnú pohároví ašpiranti, z ktorých určite lepšiu formu ukazuje na začiatku sezóny hosťujúca Žilina. Tím plný talentov aj s lídrom ich Hitparády Kristiánom Vallom i dvojkou rebríčka Branislavom Slukom nemá opäť iný než trojbodový cieľ, lenže Liptáci dvakrát po sebe doma prehrať nezvyknú.

Otázka kola: Prekonajú Nitra a Michalovce streleckú smolu?
Oba tímy z dna tabuľky hrajú doma s prijateľnými súpermi a už by potrebovali konečne skórovať a potešiť tak fanúšikov. Ešte nutnejšie je pre Nitru aj Michalovce bodovať, prípadne hneď aj zvíťaziť.

Očakávanie kola: Spoznáme opäť iba víťazov?
Prvé aj tretie kolo sa zaobišlo bez remízy, v druhom kole sme videli iba jediný nerozhodný výsledok. V novej sezóne sa bojuje od samého úvodu o všetky body, a to je dobré. Uvidíme aj v štvrtom kole šesť zápasov bez vlažných remíz?