Tri kolá, traja lídri

Tri kolá, traja lídri

V Hitparáde talentov sa do popredia predrali Žilinčania.

Žilinským futbalistom sa v úvode sezóny darí výsledkovo aj individuálne. V 3. kole Fortuna ligy si pripísali tretie víťazstvo, Trenčín zdolali 2:1 za výdatnej pomoci oboch krajných hráčov. Branislav Sluka otvoril skóre stretnutia, Kristián Vallo prihral Michalovi Tomičovi na víťazný gól. Práve oni dvaja prevzali vedenie v aktuálnej Hitparáde talentov. Vallo sa posunul z tretieho miesta na prvé a Sluka z ôsmeho na tretie. Šošoni majú v prvej desiatke trojnásobné zastúpenie, spomenutú dvojicu dopĺňa na desiatej priečke Ján Bernát.

Troch futbalistov má v rebríčku najlepších mladých futbalistov našej ligy aj Trenčín, čo podporuje názory viacerých odborníkov, že výkony AS sú lepšie ako doterajšie výsledky. Martin Šulek a Osman Bukari okupujú štvrtú a piatu pozíciu, pričom ich delí jediná desatina bodu. Ôsmy je strelec trenčianskeho gólu v Žiline Abdul Zubairu.

Líder Hitparády talentov spred týždňa Martin Jedlička klesol na tretie miesto. V nedeľu inkasoval brankár Dunajskej Stredy tri góly, a navyše po jeho faule mala Sereď výhodu pokutového kopu, z ktorého sa ujala vedenia 1:0. Z vydobytej pozície ustúpil aj druhý zástupca DAC v top 10, írsky stredopoliar Connor Ronan bol po druhom kole šiesty, teraz je deviaty.

Absolútnym nováčikom medzi najlepšími je Rafael Tavares. Brazílčan v službách Spartaka Trnava si proti Nitre rovnako ako predtým v Žiline pripísal do štatistík jednu gólovú prihrávku a zo šestnásteho miesta sa v rebríčku vyšvihol až na šieste. Päť bodov za Tavaresom zaostáva stredopoliar Senice Tenton Yenne, ktorý bol pred týždňom štvrtý, no súboj so Slovanom mu podobne ako celému mužstvu nevyšiel ideálne.

  

Top 25 Hitparády talentov

   

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.