Yilmaz plánuje návrat v polovici septembra

Yilmaz plánuje návrat v polovici septembra

V prípade optimistického scenára by Kubilay Yilmaz mohol v trnavskom drese zasiahnuť aj do derby so Slovanom v 8. kole Fortuna ligy.

Rakúsky futbalista Kubilay Yilmaz už trénuje a v najbližších týždňoch plánuje návrat do zostavy Spartaka Trnava. Potvrdil to v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku. Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v červeno-čiernom drese naposledy v máji. Pre problémy s chrbtom neabsolvoval letnú prípravu.„Nemohol som trénovať. Iba individuálne, čo je úplne iná záťaž. Ešte si netrúfam na celú tréningovú jednotku v plnej záťaži, ale verím, že postupne sa to bude zlepšovať. Cítim ešte kondičné nedostatky, na tom potrebujem popracovať," povedal Yilmaz

Na súťažné stretnutie by mohol nastúpiť približne v polovici septembra. "Ak sa bude všetko vyvíjať podľa predpokladov, koncom mesiaca by som mohol začať makať naplno. Po dvoch týždňoch v plnej záťaži s mužstvom by som mohol skúsiť naskočiť do zápasového rytmu," verí zakončovateľ, ktorý počas 2,5-ročného pôsobenia v Spartaku odohral 45 zápasov v našej lige a dal v nich 12 gólov.

S deviatimi gólmi najlepší strelec Trnavy v minulom ročníku Fortuna ligy si nemohol nevšimnúť zmeny, ktorými úradujúci víťaz Slovnaft Cupu v uplynulom období prešiel, no o odchode nehovorí. "Cítim sa v šatni trocha ako nový hráč. Máme iného trénera a veľa nových hráčov, no klub je stále ten istý, nevnímam to dramaticky. Mám ešte zmluvu v Trnave. Rád by som pokračoval v spolupráci a hral v červeno-čiernom drese," dodal Yilmaz.