Pozitívna nálada pred Európskou ligou

Pozitívna nálada pred Európskou ligou

Slovanisti pôjdu do stredajšieho súboja s Dundalkom na víťaznej vlne, Seničania sú sklamaní, že ich výkon nepriniesol lepší výsledok.

Futbalisti Slovana Bratislava si pripísali piate víťazstvo za sebou v súťažnom zápase. V 2. kole kvalifikácie Európskej ligy zdolali dvakrát kosovský klub KF Feronikeli (2:1, 2:0) a po víkendovom triumfe 3:0 v Senici majú na konte vo Fortuna lige plný počet deväť bodov.

Slovanisti pristúpili k duelu na Záhorí s plnou vážnosťou a o víťazstve rozhodli gólmi Nona, Rataa a Čavriča. „Proti Senici je to vždy náročné. Som rád, že sme zápas dobre začali a potom sme ho dokontrolovali až do úspešného konca,“ skonštatoval Aleksandar Čavrič, ktorý vzhľadom na žalúdočné problémy Andraža Šporara nastúpil na hrote útoku a zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. „Na tejto pozícii som hrával aj v minulosti a nikdy som s ňou nemal vážny problémy,“ doplnil inak šikovný krídelník.

Slovan neprehral so Senicou takmer päť rokov, ale vždy so Záhorákmi odohral tesné partie. „V Senici sa nám vždy hrá ťažko, ale musíme zvládať okrem európskych zápasov aj našu ligu. Sme radi, že sme natiahli sériu víťazstiev, vyhrali sme 3:0. Chcem však pogratulovať aj Senici k výkonu, lebo prispela k úrovni zápasu. Ideme ďalej, musíme dobre zregenerovať, v stredu nás čaká ťažký zápas Európskej ligy, musíme zabojovať o priazeň fanúšikov,“ povedal autor dvoch gólových asistencii Marin Ljubičič.

Belasých čaká už v stredu ďalší dôležitý duel. Po vypadnutí v úvodnom kole kvalifikácie Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič a konci trénera Martina Ševelu sa mužstvo pod vedením dočasného trénera Jána Kozáka ml. plne sústredí na zápasy Európskej ligy. V prvom dueli 3. kola privítajú Bratislavčania írskeho majstra Dundalk FC. Mimochodom, Šporar by mal proti Írom nastúpiť, horšie to vyzerá so stopérom Kenanom Bajričom, ktorý má poranené koleno. „Teší nás, že sme po konci v Lige majstrov dostali ešte šancu na opravu. Naším cieľom je postup. Sme motivovaní a na zápas sa tešíme,“ povedal obranca Vernon De Marco, ktorý práve pod Jánom Kozákom ml. začal hrávať v základnej zostave namiesto Arťoma Suchockého na pozícii ľavého obrancu. „Vrátil som sa s tým, že som vedel, že Slovan je majster a že si na šancu budem musieť počkať. Máme v kádri veľa dobrých obrancov a o to som radšej, že dostávam príležitosti,“ doplnil Argentínčan so španielskym pasom.

  

SKLAMANIE V SENICI

Pochopiteľne, veľké sklamanie po víkende nastalo v senickom tábore. Záhoráci chceli vo väčšej miere potrápiť úradujúceho majstra, ale pripísali si druhú prehru v novom ročníku. „Celý rok sa tešíte na Slovan. Chcete ho potrápiť a potom to takto dopadne,“ poťažkal si Jakub Krč.