Rovnaký stav i cieľ, ale kvalitnejší súper

Rovnaký stav i cieľ, ale kvalitnejší súper

Trnavčania sú odhodlaní opäť zmazať dvojgólovú stratu, aj pred domácou odvetou s Lokomotivom Plovdiv sa spoliehajú na pomoc fanúšikov.

Tréner futbalistov Spartaka Trnava Ricardo Cheu tvrdí, že jeho zverenci musia podať lepší výkon, ak chcú pomýšľať na zmazanie dvojgólového manka z prvého súboja 2. kola kvalifikácie Európskej ligy proti Lokomotivu Plovdiv. Portugalský kouč sa spolieha na pomoc fanúšikov, ktorí by vo štvrtkovej odvete na Štadióne Antona Malatinského mohli byť už tradične dvanástym hráčom domáceho tímu. "Výsledok z Plovdivu pre nás nevyznieva dobre, ale sme len v polčase. V tréningovom procese a celkovej príprave na zápas zameriavame pozornosť na detaily, ktoré by mohli rozhodnúť. Rovnako ako proti Radniku sme prvý zápas prehrali 0:2, teraz však čelíme ešte kvalitnejšiemu a lepšiemu súperovi. Znamená to, že aj my musíme byť lepší a odstrániť chyby, ktoré sme spravili v Bulharsku. Čaká nás 90, možno 95 ťažkých minút, ale hráči sú na zápas nastavení tak, aby ho zvládli a vybojovali postup. Isté je, že sa budeme môcť spoľahnúť na našich skvelých fanúšikov. Cítime ich aj na zápasoch vonku, boli v Bosne a tiež v Žiline, ich podpora nám dodáva energiu," povedal Cheu na predzápasovej tlačovej konferencii. V porovnaní s nedeľňajším ligovým duelom v Žiline (2:4) uvažuje tréner Spartaka o dvoch či troch zmenách v základnej zostave. Zdravotné problémy má útočník Rafael Tavares a nad jeho štartom visí otáznik.

Obranca Timotej Záhumenský je presvedčený, že v silách trnavského tímu je zabojovať o postup. "Tešíme sa na zápas, je pre nás česť hrať Európsku ligu. Spravíme všetko pre to, aby sme to zajtra zvládli a vyhrali," vyhlásil ľavý bek, ktorý je v Spartaku na hosťovaní z Dunajskej Stredy. Záhumenský verí, že analýza prvého zápasu u súpera padne na úrodnú pôdu, hráči víťaza Slovenského pohára sa poučia a doma podajú lepší výkon. "Verím, že budeme dostatočne agresívni a súperovi spôsobíme nemalé problémy vysokým napádaním. Dúfam, že príde ešte viac ľudí ako na zápas s Radnikom, pretože sa vždy hrá lepšie pred plným štadiónom. Pomôcť by nám mohlo, keby sme strelili rýchly gól. Rolu môžu zohrať aj štandardné situácie, venovali sme sa ich nácviku a veríme, že budeme vo štvrtok úspešní," dodal 24-ročný Záhumenský.

Z Bulharska pricestuje do Trnavy približne 400-500 fanúšikov, celkovo bolo do stredajšieho poludnia predaných 2700 vstupeniek. "Veríme, že tento počet bude narastať. Najviac lístkov sa už tradične predá v deň zápasu. Predpokladáme, že fanúšikovia vytvoria fantastickú atmosféru a poženú mužstvo za dobrým výkonom a výsledkom," povedal PR a event manažér Spartaka Patrik Velšic. Ak sa Trnave podarí postúpiť, v treťom kole kvalifikácie ju čaká víťaz konfrontácie medzi Racingom Štrasburg a Maccabi Haifa. Francúzsky tím vyhral prvý zápas doma 3:1.