Julienov prvý, Brenkus po dueli so svojimi ďalej čaká

Julienov prvý, Brenkus po dueli so svojimi ďalej čaká

V sobotňajšom zápase Trenčína s Ružomberkom upriamili na seba pozornosť mladíci na obidvoch stranách.

Zápas v Žiline medzi Trenčínom a Ružomberkom (1:1) otvoril gólom netradičný strelec. Ľavý obranca AS, reprezentant Trinidadu a Tobaga, Keston Julien si výborne nabehol na center Bukariho a rozvlnil sieť.

Má 20 rokov, talentu na rozdávanie, reprezentačné skúsenosti, ale v Trenčíne sa naplno nikdy nepresadil. Hoci pod Čákov hrad prišiel začiatkom roka 2017, na konte má len 21 fortunaligových štartov a teraz už aj premiérový gól v našej lige. „Snažím sa ísť krok za krokom a vždy verím, že nasledujúci zápas bude lepší ako ten predtým,“ povedal po stretnutí Julien a dodal: „Vždy chcem podporovať útok, a pritom stále dobre brániť. V tomto zápase som mohol dať ešte viac gólov, ale teší ma aj ten jeden.“

Trenčín má na ľavej strane obrany viacero možností. Popri Julienovi dostáva väčší priestor domáci obranca Lukáš Skovajsa. Talentovaný mladík verí, že aj gólom do siete Ružomberka si môže vydobyť miesto v základnej zostave. „Tréneri mi prejavujú dôveru a ja sa chcem chopiť šance. Dúfam, že aj nabudúce budem opäť v základnej jedenástke,“ doplnil Julien.

  

Proti svojim mu chutilo

Zaujímavý hráč sa objavil aj na druhej strane ihriska. Adam Brenkus odohral len svoj šiesty duel vo Fortuna lige a druhý v základnej zostave. Hoci sa strelecky nepresadil, na brankára Igora Šemrinca vyslal viacero nebezpečných pokusov a bol oživením hry Ružomberka. „Veľmi som si to užil, keďže som hral proti svojmu bývalému tímu a poznal som tam veľa chalanov. Bolo to pre mňa špecifické, mrzí ma zahodená šanca, ale podali sme dobrý výkon,“ povedal Adam Brenkus. Ružomberok zmenil počas leta filozofiu a dáva šancu mnohým mladým hráčom a odchovancom klubu, ktorých nový tréner Ján Haspra ml. viedol v juniorke. „Konkurencia je zdravá. Sme dobrý kolektív a každý každému dopraje. Ak dostane šancu niekto na úkor mňa, budem mu držať palce, nech dá gól,“ vyhlásil 20-ročný stredopoliar či útočník.

Adam Brenkus začínal s futbalom na Orave, odkiaľ sa presunul do mládeže Ružomberka. Liptov počas dorasteneckých rokov vymenil práve za AS Trenčín, odkiaľ sa však znovu vrátil do MFK. „V mladšom doraste sme vyhrali titul, ale starší vypadol z ligy. Mal som ponuku zo Žiliny a Trenčína, vybral som si AS. Bol som tam veľmi spokojný, no neskôr sme videli väčšiu šancu presadiť sa v prvom tíme Ružomberka. Prišla ponuka, a tak som sa vrátil. Som rád, že to tak dopadlo,“ uzavrel Adam Brenkus.