Vedúca trojica aj v zostave kola

Vedúca trojica aj v zostave kola

Prvým lídrom Hitparády talentov v novej sezóne Fortuna ligy je dvojgólový senický hrdina Peter Moses Eneji.

So štartom sezóny 2019/20 sa začal aj nový kvalifikačný cyklus vo vekovej kategórii do 21 rokov. Do nej spadajú futbalisti narodení v roku 1998 a mladší a tento limit je určujúci aj pre zaradenie do Hitparády talentov vo Fortuna lige. V rebríčku najlepších mladíkov, ktorí rozvíjajú svoj talent na našich trávnikoch, tak budeme v tejto sezóne spoznávať nové mená, ale nechýbajú medzi nimi ani viaceré stálice, ktoré už majú medzi slovenskou elitou niečo odohraté a patria k oporám svojich klubov.

Takýto zaujímavý mix ponúklo hneď 1. kolo Fortuna ligy. Nastúpilo v ňom až 46 futbalistov v tejto vekovej kategórie, čo predstavuje priemer takmer štyroch hráčov na mužstvo. Viacerí podali kvalitné výkony, pričom vedúca trojica Hitparády talenov sa vďaka výborným štatistikám dostala aj do ideálnej zostavy kola. Reč je najmä o lídrovi rebríčka Petrovi Mosesovi Enejim, ktorého tréner Senice Michal Ščasný poslal do súboja s Trenčínom cez prestávku za nepriaznivého stavu 0:1 a 19-ročný Nigérijčan sa dvoma gólmi postaral o obrat. Výdatne mu sekundoval rovnako „starý“ krajan Tenton Yenne, ktorý si pripísal jednu asistenciu a mal stopercentnú úspešnosť kľúčových prihrávok. Tretia priečka v Hitparáde talentov po 1. kole patrí Martinovi Jedličkovi. Brankár DAC potvrdil vynikajúcu formu z Európskej ligy aj v Zlatých Moravciach, kde predviedol niekoľko extra zákrokov a aj vďaka nemu si Dunajská Streda odviezla tri body, hoci vyslala menej striel na bránu ako domáci ViOn (8:5).

V prvej desiatke aktuálneho rebríčka majú okrem Senice a Dunajskej Stredy zastúpenie Ružomberok, Žilina, Trnava a Trenčín.

   

Top 25 Hitparády talentov

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.