Stodvadsať minút v nohách nebolo badať

Stodvadsať minút v nohách nebolo badať

Trnave sa podaril čiastočný revanš za marcovú prehru v rozhodujúcom zápase o prvú šestku, tentokrát Seredi nedala šancu na bodový zisk.

Keď začína Trnava novú sezónu na domácom štadióne, spravidla uspeje. Spartak pred vlastnými fanúšikmi neprehral otvárací duel od roku 2002, a hoci túto štatistiku Seredčania zrejme nepoznali, prispeli k jej predĺženiu. „Nerobili sme vôbec nič z toho, čo sme si povedali pred zápasom. Chceli sme hrať úplne iný futbal, držať loptu na zemi, kombinovať. Trnavčania nás však pressovali od prvej minúty a my sme si nedokázali poradiť,“ smútil po zápase pravý bek hostí Martin Sus.

Hráči Serede verili, že využijú svoje fyzické sily po tom, ako Trnavčania odohrali vo štvrtok stodvadsať minút v Európskej lige. „Zápas s Bijeljinou napokon po dráme vyhrali, čo im nepochybne dodalo množstvo síl a lepšie sa aj regenerovalo. Vôbec nebolo vidieť, že by mali v nohách ťažký duel,“ povedal Sus na margo súpera a smerom k začínajúcej sa sezóne dodal: „Trnave gratulujem k skvelému kádru, ktorý dokázala zložiť. U nás toľko zmien nebolo, pracujeme s tým, čo máme, ale môžeme zopakovať minulosezónne úspechy. Prehru musíme hodiť za hlavu, rýchlo sa zregenerovať a v ďalšom dueli hrať lepšie.“

Prvý gól Spartaka v novej fortunaligovej sezóne strelil navrátilec do trnavského dresu Emir Halilovič. „Zápas sme počas celých deväťdesiatich minút ovládali a vyhrali sme, to je najdôležitejšie,“ radoval sa futbalista, ktorý v minulej sezóne pôsobil v FK Sarajevo. Trnava nastúpila s identickou zostavou ako vo štvrtok v Európskej lige. „Asi sa tréner chcel odvďačiť hráčom, ktorí to oddreli. Samozrejme, aj náhradníci hrali vo štvrtok výborne, ale ak niečo fungovalo, asi to nechcel meniť,“ dodal bosniansky stredopoliar.

Osemnásťročný obranca Ivan Mesík odohral v minulej sezóne jeden zápas v našej lige, tentoraz nastúpil hneď v úvode a zdá sa, že bude patriť do základnej jedenástky Spartaka. „Je neskutočný pocit nastupovať na tomto štadióne pred očami trnavských fanúšikov. Verím, že sa budem každým zápasom iba zlepšovať. Dnes sme sa všetci dobre pripravili a napokon v pohode uspeli, podali sme kompaktný výkon,“ poznamenal trnavský mladík.