Ružomberčania hrali vyrovnanú partiu, odvetu nevzdajú

Ružomberčania hrali vyrovnanú partiu, odvetu nevzdajú

Futbalistov Ružomberka mrzia po prehre s Levski Sofia najmä lacné inkasované góly. "Mám z tohto zápasu rozpačité pocity," povedal kapitán Ján Maslo.

Futbalisti MFK Ružomberok výsledkovo nezvládli úvodný duel 1. kola kvalifikácie Európskej ligy. Vo štvrtkovom domácom stretnutí s bulharským klubom Levski Sofia inkasovali dva góly, pričom nestrelili ani jeden. S výsledkom 0:2 teda nemohli byť spokojní, hoci po hernej stránke nesklamali. "Do druhého inkasovaného gólu sme hrali s Levski vyrovnanú partiu, dostávali sme hostí pod tlak, dobre sme ich napádali. Po druhom góle bolo badať kvalitu bulharského mužstva, majú technických hráčov, ktorí si s loptou rozumejú. Ťažšie sme sa dostávali do súbojov. Mám z tohto zápasu rozpačité pocity," povedal po prehratom zápase kapitán Ružomberka Ján Maslo, ktorého mrzeli dva góly v domácej sieti. Zaradil ich do kategórie šťastných: "Už ten prvý gól bol z ich strany šťastný, pretože takto to hlavou trafiť, ani niet čo na to povedať. A druhý, bolo tam z našej strany nedorozumenie, takže pre nich to boli dva šťastné góly, o to viac nás mrzia." Rovnaký názor mal aj kreatívny stredopoliar Ružomberka Peter Gal Andrezly: "Inkasovali sme lacné góly. Ten prvý bol z kategórie náhodných a pri druhom k strelcovi, aj so šťastím, prešla lopta a už išiel sám na bránu. Inak bol zápas vyrovnaný, čiže škoda týchto momentov."

Ružomberčania inkasovali prvý gól deväť minút pred koncom úvodného polčasu a druhý už v šiestej minúte druhého dejstva. Tréneri pritom burcovali cez prestávku svojich zverencov, že duel môžu vyrovnať i vyhrať, keďže na ihrisku mali Liptáci miernu hernú prevahu. "Po polčase sme si hovorili v šatni, že musíme ešte pridať, že sa to dá zvrátiť. Boli sme totiž lepší na lopte, v prvom polčase sme ich zatlačili viac ako oni nás. Avšak po druhom inkasovanom góle ani neviem, čo sa s nami stalo, proste nás to zlomilo, zaskočilo. Škoda tohto okamihu. My ešte nemáme mužstvo, že by sme sa v takejto situácii zomkli psychicky. Naopak, bolo vidno, že sme upadli na psychike a zostali zaskočení," priznal Gal Andrezly, no pred odvetou rozhodne zbrane neskladá: "Nevzdávame sa. Ideme do druhého zápasu s tým, že chceme zabrať a pobiť sa ešte o postup. Prehrávame 0:2, v Sofii to budeme mať ťažké, ale vynasnažíme sa u nich pobiť o víťazstvo. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili my."

Podobne to pred odvetou vidí aj tréner Ružomberka Ján Haspra: "Zažili sme už veľa zápasov, ktoré sa podarilo zvrátiť. Všetko sa môže stať. Navyše, v Sofii sa bude hrať bez divákov, čo môže byť našou výhodou. Pôjdeme tam s cieľom rozumne to podržať na 0:0, skúsiť dať nejaký gól a prinútiť súpera, aby znervóznel. Ak sa nám podarí dať gól na 1:0, tak aj mužstvo ako Levski Sofia môže mať problémy. Ukázalo sa to i v tomto zápase u nás, že pokiaľ nebol výsledok rozhodnutý, súper mal problémy. Stále je šanca, i keď to bude ťažké."